• Natural tea blends
 • Free shipping from € 35.00
 • Ordered on working days before 6 p.m., delivered tomorrow!

4.9 1523 Reviews

GRATIS VERZENDING VANAF €80,00 | TASTEA PRIVACY POLICY

  Suggestions

  €0,00

  BLOG | Cafeïnevrije thee

  Cafeïnevrije thee oftewel thee zonder theïne. Wist jij al dat thee vaak cafeïne bevat? Deze cafeïne noemen wij theïne. Maar bestaat er ook thee zonder cafeïne?  

  BLOG | Cafeïnevrije thee
  BLOG

  Cafeïne 

  Waar komt cafeïne in thee vandaan? Cafeïne zit in de theeblaadjes en knoppen van de theeplant Camellia Sinensis. In deze theeblaadjes en knoppen zit van nature cafeïne. Alle thee die op basis van theebladeren en knoppen gemaakt is, bevat dus cafeïne. Er bestaat ook thee zonder cafeïne. Thee zonder cafeïne en theïne is officieel geen thee maar een infusie. Een infusie bevat geen blaadjes of knoppen van de Camellia Sinensis. Thee die niet van blaadjes of knoppen gemaakt is, bevat dus geen theïne. Omdat er wat verwarring kan ontstaan over welke theesoorten wel of geen theïne bevatten zetten wij de verschillende theesoorten op een rijtje gezet.  

  Is groene thee theïnevrij? 

  Groene thee is een populaire theesoort. Nu vraag jij je wellicht af, zit er cafeïne in groene thee? Om gelijk met de deur in huis te vallen: er zit cafeïne in groene thee. Maar hoeveel cafeïne zit er in groene thee? Het ligt eraan hoe sterk je de thee zet. Een gemiddelde kop thee bevat zo’n 250 ml thee. Het groene thee cafeïnegehalte is in dit geval 40 mg. Groene thee zonder theïne komt dus niet voor. Theïne in groen thee heeft ook voordelen. Groene thee bevat namelijk het stofje ‘catechine polyfenolen’ en cafeïne is daar een onderdeel van. Deze stof verhoogt namelijk het dagelijks energiegebruik en de vetverbranding. Tastea heeft meerdere groene theeën die dit doen, bijvoorbeeld de tastea 30 Day Detox of de Matcha Body Booster.   

  Bevat zwarte thee cafeïne? 

  Zwarte thee zonder cafeïne bestaat ook niet. Waarom zit er cafeïne in zwarte thee? Zwarte thee wordt gemaakt van de van dezelfde plant als groene thee. Het verschil is dat bij zwarte thee de blaadjes gefermenteerd worden na het drogen. Cafeïnevrije zwarte thee is er dus niet. Hoeveel cafeïne er in zwarte thee zit zullen we je vertellen. Dit is namelijk 60 mg. Zwarte thee kan mogelijk ook gezondheidsvoordelen hebben. Het verhoogt bijvoorbeeld je concentratie en focus, verlaagt de kans op diabetes type 2 en vermindert tandplak en dus ook de kans op gaatjes. Tastea heeft meerdere zwarte theeblends in het assortiment, zoals de Hocus Pocus Focus, Make Your Bedrock en Chai Of The Tiger.    

  Heeft witte thee theïne? 

  Tijdens je zoektocht naar thee zonder cafeïne heb je vast al een keer gezocht of er theïne in witte thee zit. We hebben je gedachtegang wel door! Maar bevat witte thee theïne? Eigenlijk bestaat er alleen maar witte thee met theïne. Witte thee komt namelijk van dezelfde plant als groene en zwarte thee. Het wordt witte thee genoemd als het van de knoppen van de theeplant komt. Deze worden in tegenstelling tot andere theesoorten alleen gedroogd in de zon en niet gefermenteerd. Witte thee bevat wel veel minder cafeïne dan andere theesoorten, namelijk 34 mg per 250 ml thee. Daarnaast bevat witte thee mogelijk dezelfde gezondheidsvoordelen als groene en zwarte thee. Tastea heeft meerdere witte theeblends in het assortiment, bijvoorbeeld de Crazy About You en de Berry Love

  Welke thee kan ik dan wel drinken? 

  We horen je al denken: ‘Welke thee kan ik dan wel drinken, als ik geen cafeïne wil of mag drinken?!’ Wij hebben goed nieuws! Er bestaat zeker wel thee zonder cafeïne en theïne. Sommige theeën worden namelijk gemaakt van een mix van verschillende specerijen, kruiden en/of fruit. Neem bijvoorbeeld vruchtenthee. De naam zegt het al, deze thee is op basis van vruchten. Vruchtenthee is altijd zonder theïne, wij hebben heerlijke vruchtenthee in ons assortiment. Denk aan de Pop ’N Chill en al onze kindertheeblends. Heb je liever een lekker koud drankje, zonder cafeïne? Dan zijn de Sunset Iced Tea en Tutti Frutti Iced Tea de blends voor jou. 

  Zit er cafeïne in rooibosthee? Nee er zit ook geen cafeïne in rooibosthee. Theïne in rooibosthee ontbreekt vanwege het feit dat rooibosthee niet van een theeplant afkomstig is. Rooibostheeën zoals de Sticky Stroopwafel en de Pina Colada zijn dus perfect voor een cafeïnevrij dagje!  

  En hoe zit dat dan met kruidenthee? Zit daar cafeïne in? Kruidenthee zonder theïne bestaat en is een goede optie als je niet zo’n fan bent van vruchten of rooibosthee. Kruidenthee is gemaakt op basis van, je hoort het al aan de naam, kruiden! En is dus ook thee zonder cafeïne. Tastea heeft veel verschillende smaken om uit te kiezen als het gaat om kruidenthee zonder theïne. Women’s Pause, Ibiza Feelings en Ohmmm... zijn daar enkele voorbeelden van.  

  Theïnevrije thee bestaat dus! 

  Welke thee geen cafeïne bevat is de vraag die jij jezelf niet meer hoeft te stellen na het lezen van deze blog. Er is heel veel keuze in theïnevrije thee! Wil jij graag theïne vrije thee aanschaffen? Klik hier om te kijken welke geweldige cafeïnevrije theetjes wij in het assortiment hebben. En kan je niet kiezen? Snappen we, we hebben ook een handige proefbox met 8 soorten cafeïnevrije thee, de No Caffeine For You Box!  

  Recent articles

  The latest news from our blog

  • De werking van Detox thee

   De werking van Detox thee

  • Wat is chai thee?

   Wat is chai thee?

  • De bijwerkingen die je kan ervaren van kurkuma thee

   De bijwerkingen die je kan ervaren van kurkuma thee

  • Afvallen met kurkumathee

   Afvallen met kurkumathee

  • Is kurkumathee gezond?

   Is kurkumathee gezond?

  • De Belgische theecultuur

   De Belgische theecultuur

  • Home made gezonde iced tea maken

   Home made gezonde iced tea maken

  • De Duitse theecultuur

   De Duitse theecultuur

  • Teapairing met chocolade

   Teapairing met chocolade

  • Blog | Teapairing bij het diner

   Blog | Teapairing bij het diner

  Login

  Forgot your password?

  • All your orders and returns in one place
  • The ordering process is even faster
  • Your shopping cart stored, always and everywhere
  Tastea 4.9 / 5 - 1332 Reviews
  By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »