• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Privacy policy

Privacy Statement

Laatst bijgewerkt 10/05/2018 - 09:30 uur Nederlandse tijd.

 

Jouw privacy is belangrijk voor ons.

 

Wanneer jij beroep op ons doet en ons jouw gegevens aan ons verzend, deel jij immers je persoonsgegevens met ons. Je moet er dan ook op kunnen vertrouwen dat wij zorgvuldig en

vertrouwelijk omgaan met jouw gegevens. In deze Privacy verklaring lees jij hoe we dit doen.

 

De Privacy verklaring is eveneens van toepassing op de website www.tastea.eu beheerd door:

 

Tastea

Postbus 106

6170AC

STEIN LB

KVK: 66098467

BTW: NL856394129B01

Hierna “Tastea” of “wij”).

 

Door het gebruik van onze diensten en onze website, aanvaardt jij onvoorwaardelijk deze privacy verklaring. Wij kunnen op elk moment het privacybeleid wijzigen. Daarom is het raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

 

Wanneer je tastea.eu bezoekt, verzamelen we verschillende gegevens voor verschillende doeleinden. Hieronder wordt uitgelegd welke gegevens wij verzamelen, voor welke doelen, hoe wij de gegevens krijgen, wat je rechten zijn en hoe je deze kunt uitoefenen. tastea respecteert je privacy en zorgt ervoor dat al je persoonsgegevens vertrouwelijk worden behandeld. Het is uiteraard uitgesloten dat wij jouw vertrouwelijke gegevens aan derden verstrekken t.b.v. commerciële doeleinden.

Persoonsgegevens en gegevensverwerking

Om je een goede en persoonlijke service te kunnen bieden, hebben we enkele gegevens van je nodig. Als je je bij ons inschrijft, worden je naam, (e-mail)adres en telefoonnummer opgeslagen. Die gegevens worden uitsluitend gebruikt voor diensten waarom je specifiek hebt gevraagd, dus wanneer je een bestelling bij ons doet of wanneer je je gegevens aanpast.

tastea.eu verwerkt drie soorten gegevens: identiteits-, betaal- en verkeersgegevens.

Identiteitsgegevens

Dit zijn gegevens die je invult tijdens het bestel- of registratieproces:

  • Titel
  • Bedrijfsnaam
  • Naam
  • Voornaam
  • Adres
  • Postcode
  • Woonplaats
  • Land
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer

 

De bestelgegevens gebruiken we om je bestelling te verwerken en het pakketje zo snel mogelijk bij je te bezorgen. Je e-mailadres en telefoonnummer kunnen hierbij handig zijn wanneer er, bijvoorbeeld, iets is met je pakket. Het e-mailadres dat je hier invult, wordt niet gebruikt voor marketingdoeleinden.

Wanneer je je registreert op onze site via 'terugkerende klant', kun je aangeven of je onze digitale nieuwsbrief met interessante aanbiedingen wilt ontvangen. Verder kun je je ook via de link in de nieuwsbrief afmelden. Je overige gegevens worden niet gebruikt voor marketingdoeleinden en zullen we zeker ook niet verstrekken aan derden t.b.v. commerciële doeleinden.

 

Welke persoonsgegevens verzamelen we?

We verzamelen enkel persoonsgegevens wanneer jij beslist om identificatiegegevens aan ons, al dan niet via de website, mee te delen:

Wanneer je onze website bezoekt registreren we je IP adres.

Als je klant bij ons gaat worden verzamelen we ook alle administratieve gegevens : Je naam,

je adres, je email adres en je accountnaam.

Wil je jezelf inschrijven voor onze nieuwsbrief houden we je naam en je emailadres bij.

Verder verzamelen we de inhoud van elke communicatie zolang dit nodig is om je onze

diensten te verlenen.

 

Wat doen we daar dan mee ?

  • Wij gebruiken de persoonsgegevens die jij ons meedeelt voor de totstandkoming en uitvoering van de bestelling(en) die je plaatst op Tastea.eu.
  • Om je te informeren over onze dienstverlening, onze nieuwe producten en om je nieuwsberichten en promotionele berichten te verzenden
  • Om onze werking en service te evalueren
  • Om je te ondersteunen als je een probleem hebt met je je bestelling
  • Om jouw vragen te beantwoorden en met je te communiceren

 

Mogen we dat zo maar?

Voor de verwerking van de persoonsgegevens beroepen wij ons op jouw toestemming en/of op de noodzaak van de verwerking voor het verlenen van onze diensten, dan wel op een wettelijke verplichting of omwille van een gerechtvaardigd belang.

 

Wie heeft toegang tot jouw persoonsgegevens?

We delen jouw persoonsgegevens enkel met derden met jouw expliciete toestemming en indien het nodig is om je onze diensten te verlenen of als het wettelijk verplicht is.

We kunnen jouw persoonsgegevens wel delen met verbonden ondernemingen of met derde

partijen die voor onze rekening gegevensverwerking doen zoals bijvoorbeeld onze boekhouder.

 

Dit is het geval voor onder andere:

  • Je Ip adres – Met Lightspeed
  • Je Accountgegevens (login, naam, mailadres, adres) met onze Ecommerce partner Lightspeed
  • Je Adresgegevens (voor de verzending) met Myparcel
  • Je Naam en Mailadres voor de nieuwsbrief bij Mailchimp
  • Je Emailverkeer met Google

Wanneer deze dienstverrichters, voor onze rekening, handelen als gegevensverwerker wordt door ons niet toegestaan dat zij deze gegevens gebruiken of bekend maken op een wijze die niet overeenstemt met de gevallen omschreven in deze privacyverklaring.

 

We gaan niet met je data de boer op.

Wij verkopen de persoonsgegevens die wij hebben verzameld niet aan derden noch geven wij deze aan hen vrij, behoudens de gevallen omschreven in deze privacyverklaring of zoals jij ten tijde van de verzameling werd meegedeeld.

 

Wij kunnen jouw persoonsgegevens wel bekend maken:

wanneer bepaalde wetgeving of een juridische procedure ons daartoe verplicht, in kader van een onderzoek naar vermoedelijke of actuele frauduleuze en illegale activiteiten.

 

Als we er ooit mee ophouden dan…

Behouden we ons het recht voor om persoonsgegevens over te dragen in het geval wij een deel of het geheel van onze onderneming of van ons vermogen zouden verkopen.

Indien een dergelijke verkoop zich voordoet, zullen wij alle redelijke maatregelen treffen om de verkrijger aan te zetten tot een correcte verwerking van de aan ons verstrekte persoonsgegevens en dit op een manier die overeenstemt met deze privacyverklaring.

 

En hoe lang houden we alles bij?

We bewaren persoonsgegevens zo lang als nodig is om je onze diensten aan te bieden of voor andere essentiële doeleinden, zoals het voldoen aan onze wettelijke verplichtingen.

De gegevens worden verwijderd 5 jaar na de beëindiging van elke samenwerking of na het laatste contact tussen ons, behalve in geval van een lopend geschil.

 

Betalingsgegevens

Bij registratie van betalingsgegevens noteren we alleen je betaalwijze. Uiteraard worden bankgegevens niet opgeslagen.

 

Verkeersgegevens

Bij verkeersgegevens kun je denken aan het registreren van een IP-adres*, het installeren van een cookie** en het registreren van het klikgedrag en het analyseren van je navigatie op onze website.

 

Met de verkeersgegevens analyseren we het surfgedrag van onze bezoekers. We bekijken hoe de navigatie wordt gebruikt, welke pagina's worden bezocht en welke artikelen worden besteld, zodat we hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en digitale nieuwsbrieven) kunnen verbeteren.

 

* Een IP-adres is een Internet Protocol adres dat verwijst naar een unieke bestemming op het Internet. Dit kan betekenen dat het in sommige gevallen direct naar de computer van de bezoeker is te herleiden. Deze informatie is essentieel om de pagina's via Internet naar de juiste computer te sturen. ** Een Cookie is een verzameling gegevens, een registratiebestandje, die een website overbrengt naar de harde schijf van een computer om ze daar op te slaan. Een cookie identificeert de bezoeker weliswaar niet, maar wel zijn computer. Onze website installeert een cookie voor analyse van je surfgedrag zodat we onze website optimaal kunnen samenstellen.

Doelen en gegevensverwerking

Hieronder wordt aangegeven voor welke doel(en)  je gegevens verzamelt. tastea  heeft de volgende gespecificeerde doelen voor ogen met het verwerken van je gegevens:

Identiteitsgegevens verwerkt tastea voor administratieve doeleinden, zoals:

  • het verwerken van je bestelling (administratief)
  • de bezorging van je bestelling op het door jou gekozen afleveradres (administratief)

Betalingsgegevens verwerkt tasteal voor administratieve doeleinden, namelijk: de betaling van je bestelling. Verkeersgegevens verwerkt tastea voor communicatieve doeleinden, zoals: het bevorderen van de gebruiksvriendelijkheid van de site.

Beveiligde pagina's

De online betaalmogelijkheden zijn beveiligd. De pagina's zijn beschermd met SSL, waardoor je gegevens versleuteld worden verzonden en het onmogelijk is voor derden om je gegevens te zien. Je kunt de beveiliging checken door op de betalingspagina op je rechtermuisknop te drukken en te kiezen voor 'Eigenschappen'. Je krijgt nu een venster met de verbindingsgegevens. Bij 'Verbinding' staat vermeld dat het om een SSL-verbinding gaat.

Herkomst van gegevens

De gegevens die verwerkt worden verkregen van bezoekers en klanten, die je zelf verstrekt via tastea.

Verstrekking van gegevens

tastea verstrekt je gegevens aan een beperkte kring van derden die de gegevens voor administratieve doeleinden verwerken:

Pay.nl: voor betalingen middels IDEAL, Creditcard, Bancontant, Giropay, MyBank, Sofortbanking, Maestro, Billink.

Hiernaast verstrekt tastea je gegevens niet aan derden, behoudens voor zover wet- en regelgeving ons hiertoe verplichten. De gegevens worden uitsluitend voor de in dit privacy statement omschreven doelen gebruikt.

Rechten van bezoekers en onze klanten

Als bezoeker of klant van onze website heb je het recht om je tot tastea te richten met het verzoek om je mede te delen of onze organisatie je gegevens verwerkt. tastealzal binnen vier weken na het verzoek schriftelijk mededeling aan je doen welke gegevens worden verwerkt, voor welke doeleinden deze gegevens worden verwerkt en waar deze gegevens vandaan komen, aan wie ze worden verstrekt en voor welke doelen dit gebeurt.

Je hebt tevens het recht, door middel van een tot tastea gericht verzoek, om je betreffende persoonsgegevens te verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen. Je kunt dit verzoek doen als de gegevens feitelijk onjuist zijn, voor de doeleinden van de verwerking onvolledig of niet ter zake dienend zijn dan wel in strijd met de wet worden verwerkt.

Wanneer je geen prijs meer stelt op het ontvangen van onze nieuwsbrief, dan kun je je afmelden via de afmeldlink in de nieuwsbrief.

Geheimhouding

De personen die handelen onder het gezag van de verantwoordelijke, alsmede de verantwoordelijke zelf en zij die toegang hebben tot persoonsgegevens, zijn verplicht tot geheimhouding van de persoonsgegevens waarvan zij kennis nemen, behoudens voorzover zij door wet- of regelgeving verplicht worden mededelingen te doen.

Beveiliging

Om inzage van je persoonsgegevens door onbevoegden te voorkomen, heeft tastea verschillende beveiligingmaatregelen getroffen, waaronder maatregelen tegen ongeoorloofde toegang, ongeoorloofd gebruik, ongeoorloofde wijziging, onrechtmatige en onbedoelde vernietiging en onbedoeld verlies.

 

Cookies & Tracking

Onze website maakt ook gebruik van een aantal technische snufjes om onze klanten beter

ten dienste te zijn. We lijsten ze even op.

 

De website van Tastea.eu maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare

technieken. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om je zo een aantal

gepersonaliseerde advertenties te tonen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door

social media-netwerken als Facebook & Google. Jouw internetgedrag kan door deze derden

gevolgd worden door middel van deze tracking cookies. Hieronder leggen we uit met

welk doel de verschillende trackers worden gebruikt. Hierbij kan een profiel van je

worden opgebouwd. Dit profiel kan anoniem zijn maar kan ook gekoppeld zijn of worden

aan je identiteit door bijvoorbeeld uw Google- of Facebookprofiel.

 

De Facebook Pixel

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Facebook, als

deel van de ‘Facebook Pixel’-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en

rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken en gerichte

advertenties te tonen op Facebook. Hierbij wordt een gebruikersprofiel opgebouwd

tijdens je bezoek aan deze website. Facebook kan deze informatie aan derden

verschaffen indien Facebook hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de

informatie namens Facebook verwerken. De informatie wordt overgebracht naar en door

Facebook voor onbepaalde tijd opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.

 

Google Analytics.

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als

deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en

rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze

informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor

zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben ingesteld het IP-

addres te willen anonimiseren. Wij hebben geen invloed op verdere verwerking. De

informatie wordt overgebracht naar en door Google voor onbepaalde tijd opgeslagen op

servers in de Verenigde Staten.

Goed om te weten:

  • er een bewerkersovereenkomst met Google is afgesloten.
  • de gegevens van sitebezoekers versleuteld en anoniem verwerkt worden.
  • je 'gegevens delen' met Google hebben wij uitgezet.
  • de Google Analytics-cookies niet worden gebruikt in combinatie met andere Google diensten, zoals DoubleClick en Google AdWords.
  • dat de Google Analytics data tot een maximale periode van 50 maanden zal worden opgeslagen.

 

Liever lekker anoniem?

Dat kan, je kan onze website ook gebruiken zonder al die trackers. Het heeft wel wat

nadelen dat je advertenties niet gelinkt zijn aan je surfgedrag (misschien krijg je wel

reclame voor koffie in plaats van thee! Bah!) en we kunnen niet meten hoe je onze site

gebruikt. Dat vinden we wel leuk omdat het ons altijd helpt onze dienstverlening te

verbeteren. Maar, jouw computer, jouw feestje dus kan je gebruik maken van

Disconnect.me, Do Not Track Me of Ghostery. Hiermee je per website en tracker

aangeven of je deze wilt toestaan. Het kan zijn dat een bepaalde functionaliteit door het

gebruik van deze plugins niet beschikbaar is.

 

Tot slot

Jij hebt ook wel rechten.

Je hebt heus wel een vinger in de pap te brokken als het gaat om jouw informatie, kijk maar:

 

 

 

Je hebt recht op toegang en verbetering

Het recht op toegang en verbetering kan je, in overeenstemming met de Nederlandse Privacywet, te allen tijde uitoefenen. Dit kan door een verzoek te verzenden per post naar

Postbus 106

6170AC

STEIN LB

 

Recht op overdraagbaarheid van gegevens

Je hebt het recht om de persoonsgegevens die jij ons gegeven hebt in een gestructureerde,

gangbare en machineleesbare vorm te ontvangen, al dan niet met de bedoeling de gegevens over te dragen aan een andere partij. Dit kan door een verzoek te verzenden per post naar:

Postbus 106

6170AC

STEIN LB

 

Recht om gegevens te wissen

Je kunt op gelijk welk moment en in overeenstemming met de regelgeving inzake

gegevensbescherming, jouw recht om gegevens te wissen uitoefenen. Dit kan door een verzoek te verzenden per post naar:

Postbus 106

6170AC

STEIN LB

 

Naar aanleiding van dergelijk verzoek zullen wij geen verder gebruik maken van jouw

persoonsgegevens en zullen wij deze persoonsgegevens enkel nog bewaren voor zover en in de mate dat dit noodzakelijk zou zijn om aan een wettelijke verplichting te voldoen.

 

Recht op verzet en klachten

Wanneer jij wenst dat wij jouw gegevens niet langer verwerken, kan jij jouw toestemming te allen tijde – geheel of gedeeltelijk - intrekken. Dit kan dan wel tot gevolg hebben dat wij onze diensten niet meer kunnen verlenen. Dit kan door een verzoek te verzenden per post naar:

Postbus 106

6170AC

STEIN LB

 

Wanneer jij een vraag of klacht hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens, kan jij deze richten aan info@tastea.eu. Wij verbinden ons ertoe een tijdig gevolg te geven aan deze verzoeken en klachten.

Wanneer jij op een bepaald moment vindt dat een van je rechten niet werden gerespecteerd, kunt je daarenboven ook een klacht neerleggen bij de authoriteit persoonsgegevens (zie:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/).

 

Zijn jouw gegevens veilig bij ons?

Bij Tastea; nemen we dataveiligheid HEEL ernstig. We willen het vertrouwen waardig zijn dat je in ons gesteld hebt en springen zeker niet lichtzinnig om met je data.

Wij hebben de nodige fysieke, technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen genomen om jouw persoonsgegevens doeltreffend te beschermen tegen ongeoorloofde toegang en gebruik en onthullingen.

  • Overal een slot op de deur, niemand komt zo maar bij ons binnen.
  • Paswoorden op de computers, smartphones, mailboxen en de plaatsen waar je gegevens digitaal zijn opgeslagen.
  • We werken enkel met betrouwbare partners en sluiten met hen een verwerkingsovereenkomst aan conform met de GDPR
  • Papieren met gevoelige gegevens worden door onze papierversnipperaar netjes opgegeten voor ze in de prullenmand gaan.
  • Privacy is bij ons een manier van werken. We proberen bij alles wat we doen te denken aan de vertrouwelijkheid van de gegevens die jij ons geeft.

 

Contact opnemen

Mocht je na het lezen van dit privacy statement toch nog vragen hebben over de bescherming van je privacy tijdens je bezoeken op onze website, neem dan gerust schriftelijk via

Postbus 106

6170AC

STEIN LB

of per e-mail contact met ons op.

tastea kan tussentijds dit privacy statement aanpassen wanneer er zich ontwikkelingen voordoen op het gebied van bijvoorbeeld technologie, wetgeving, verwerkingen of verstrekkingen.

Om je beter van dienst te kunnen zijn en voor het tonen van relevante advertenties, maakt Tastea.eu gebruik van functionele, analytische, social media, advertentie en tracking cookies die door Tastea.eu worden geplaatst. Door hiernaast op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van al deze cookies bij bezoek aan onze website Tastea.eu. Ik ga akkoord Meer over cookies »