• Natural tea blends
 • Free shipping from € 35.00
 • Ordered on working days before 6 p.m., delivered tomorrow!

4.9 1523 Reviews

GRATIS VERZENDING VANAF €80,00 | TASTEA PRIVACY POLICY

  Suggestions

  €0,00

  De Duitse theecultuur

  Thee is in Duitsland meer dan alleen een drankje; het is een manier van leven. In deze blog nemen we je mee op een reis door de Duitse theecultuur, waarbij we de tradities, gewoontes en populaire theesoorten verkennen die het land te bieden heeft.

  De Duitse theecultuur
  BLOG

  Duitsland, vooral bekend om zijn bier en bratwurst, heeft ook een rijke theecultuur die teruggaat tot vele eeuwen geleden. Het zal je nog verbazen hoe bijzonder thee voor onze buren kan zijn. Thee is in Duitsland namelijk meer dan alleen een drankje; het is een manier van leven. In deze blog nemen we je mee op een reis door de Duitse theecultuur, waarbij we de tradities, gewoontes en populaire theesoorten verkennen die het land te bieden heeft.

  Geschiedenis van de Duitse Theecultuur

  De oorsprong van de Duitse theecultuur gaat terug tot de 17e eeuw, toen de handel met Oost-Azië op gang kwam. Thee werd met open armen door de Duitsers ontvangen, waardoor veel Duitse handelaren het naar het land importeerde. In het begin werd thee voornamelijk gedronken door de rijken, maar na een tijdje verspreidde het zich naar alle lagen van de bevolking. Daarna is de liefde voor thee nooit meer weggegaan.

  Thee in de Duitse Levensstijl

  Voor veel Duitsers is thee een essentieel onderdeel van hun dagelijkse routine. 's Ochtends is een kopje zwarte thee met ontbijt de norm, terwijl in de middag vaak een theepauze wordt genomen om te ontspannen en te genieten. Thee wordt ook vaak gedronken tijdens sociale- en familiebijeenkomsten. In het algemeen drinken Duitsers meer thee dan wij Nederlanders.

  Traditionele Theeceremonies

  Duitsland heeft zijn eigen versie van de theeceremonie, bekend als "Kaffee und Kuchen" (koffie en gebak). Hoewel het woord "koffie" in de naam voorkomt, wordt er ook vaak thee geserveerd. Het is een traditie waarbij vrienden en familie samenkomen om te genieten van een warme drank, meestal samen met heerlijke taarten en gebakjes. Kunnen wij ook niet zoiets in Nederland introduceren, taart en thee klinkt als een perfecte combinatie.

  Populaire Theesoorten

  In Duitsland zijn zwarte- en kruidenthee de meest populaire theesoorten. Zwarte thee wordt vaak gedronken met een scheutje melk en de bekende Ostfriesentee is een favoriet in de regio Noord-Duitsland. Kruidenthee, zoals kamille, munt en rooibos, worden vaak gedronken vanwege hun kalmerende en ontspannende eigenschappen.

  Een Kopje Berlijn

  Onze tastea’s Europa treinreis brengt ons als eerste stop in Berlijn. En we gaan niet voor niks naar deze bestemming, want Berlijn heeft haar eigen soort thee, bekend als "Ein Kopje Berlijn" (Een Kopje Berlijn). Dit trendy theedrankje combineert de traditionele smaak van thee met de moderne flair van de bruisende stad Berlijn. Het is een heerlijk mengsel van zwarte thee, fruitige siropen en verfrissende toevoegingen zoals munt of citroen. Het resultaat is een levendige en kleurrijke drank die de smaakpapillen prikkelt. Het is de perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een moderne twist aan hun thee-ervaring. Het wordt vaak geserveerd in hippe cafés en is geliefd bij jongeren en liefhebbers van experimentele smaken. Klinkt heerlijk, laat ons maar even voorproeven hoor!

  Wat Ein Kopje Berlijn zo speciaal maakt, is de veelzijdigheid ervan. Het kan zowel warm als koud worden geserveerd, afhankelijk van het seizoen en de persoonlijke voorkeur. In de zomer is het verfrissend en dorstlessend wanneer het over ijs wordt geschonken, terwijl het in de winter een warme en troostende traktatie is.

  Dus haal snel die koffers van zolder en spring in die trein op naar ein Kopje Berlijn! Vergeet je tastea theebeker niet, deze is perfect voor onderweg. In de onderkant van de beker zit een klein bakje, waar je een extra beetje thee in kan doen, zodat je onderweg kan bijvullen, superhandig! Wij nemen trouwens de Energy Boost mee naar Berlijn, heel handig voor een klein feestje.

  Recent articles

  The latest news from our blog

  • Virgin Pornstar Marteani met groene thee

   Virgin Pornstar Marteani met groene thee

  • De werking van Detox thee

   De werking van Detox thee

  • Wat is chai thee?

   Wat is chai thee?

  • De bijwerkingen die je kan ervaren van kurkuma thee

   De bijwerkingen die je kan ervaren van kurkuma thee

  • Afvallen met kurkumathee

   Afvallen met kurkumathee

  • Is kurkumathee gezond?

   Is kurkumathee gezond?

  • De Belgische theecultuur

   De Belgische theecultuur

  • Home made gezonde iced tea maken

   Home made gezonde iced tea maken

  • De Duitse theecultuur

   De Duitse theecultuur

  • Teapairing met chocolade

   Teapairing met chocolade

  Login

  Forgot your password?

  • All your orders and returns in one place
  • The ordering process is even faster
  • Your shopping cart stored, always and everywhere
  Tastea 4.9 / 5 - 1332 Reviews
  By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »