• Natural tea blends
 • Free shipping from € 35.00
 • Ordered on working days before 6 p.m., delivered tomorrow!

4.9 1523 Reviews

GRATIS VERZENDING VANAF €80,00 | TASTEA PRIVACY POLICY

  Suggestions

  €0,00

  De bijwerkingen die je kan ervaren van kurkuma thee

  Hoewel kurkuma thee bekend staat om haar gezonde eigenschappen, is het ook belangrijk om stil te staan bij de mogelijke bijwerkingen. Lees in deze blog meer over de gezonde werking van kurkuma thee, de bijwerkingen van kurkuma thee en de werking van kurkuma thee met gember.

  De bijwerkingen die je kan ervaren van kurkuma thee
  BLOG

  Heb jij ook gemerkt dat mensen tegenwoordig vaker kurkuma thee drinken? Dat komt omdat de thee de afgelopen jaren populairder geworden is vanwege de gezondheidsvoordelen die deze thee kan bieden. Hoewel deze thee bekend staat om haar gezonde eigenschappen, is het ook belangrijk om stil te staan bij de mogelijke bijwerkingen. Lees in deze blog meer over de gezonde werking van kurkuma thee, de bijwerkingen van kurkuma thee en de werking van kurkuma thee met gember.

  De werking van kurkuma thee

  Kurkuma thee wordt gemaakt van de kurkumawortel. Deze wortel staat bekend om zijn actieve bestanddeel genaamd curcumine. Dit is een krachtige antioxidant en ontstekingsremmende stof die een positieve invloed kan hebben op het menselijk lichaam. De werking van kurkuma thee staat bekend om het verlichten van gewrichtspijn, het verbeteren van de spijsvertering, het behouden van gezonde cellen en gaat dus huidveroudering of bepaalde ziektes tegen, het behouden van hersen- en hartgezondheid, lichaamsvet reguleren, en het versterken van het immuunsysteem.

  Bijwerkingen van kurkuma thee

  Hoewel kurkuma thee veel voordelen heeft, kunnen sommige mensen gevoelig zijn voor bepaalde bijwerkingen. Een van de meest voorkomende bijwerkingen van kurkuma thee is maagklachten en -irritatie. Dit kan gebeuren wanneer kurkuma op een lege maag gedronken wordt of in grote hoeveelheden wordt gedronken. Als je gevoelig bent voor spijsverteringsproblemen is het belangrijk om er op te letten dat je niet te veel van deze thee drinkt.

  Een andere mogelijke bijwerking is het optreden van allergische reacties. Sommige mensen kunnen overgevoelig zijn voor curcumine, wat kan leiden tot huiduitslag, jeuk of ademhalingsproblemen. Als je één van deze klachten merkt stop dan onmiddellijk met het drinken van kurkuma thee en raadpleeg een arts.

  Let ook op als je bepaalde bloed verdunnende medicijnen gebruikt. Kurkuma kan namelijk de effecten van de medicatie versterken, wat kan leiden tot overmatige bloedverdunning en het risico op bloedingen vergroten.

  Als je zwanger bent moet je ook goed opletten dat je niet te veel kurkuma thee drinkt. Het is raadzaam om niet meer dan twee kopjes per dag te drinken. Het kan namelijk een stimulerend effect hebben op de baarmoeder, en kan bij sommige vrouwen vroegtijdige contracties veroorzaken.

  Werking van gember kurkuma thee

  Gember, een ander krachtig kruid, wordt vaak gecombineerd met kurkuma om gember kurkuma thee te maken. De werking van gember kurkuma thee is bijna hetzelfde als kurkuma thee, omdat beide kruiden vergelijkbare gezondheidsvoordelen bieden. Gember staat bekend om zijn vermogen om misselijkheid te verminderen, ontstekingen te verminderen en de bloedsomloop te stimuleren.

  Kurkuma thee kopen

  Bij tastea hebben wij één thee in het assortiment zitten die kurkuma bevat, namelijk de heerlijke Ohmmm…  

  Kurkuma thee en gember kurkuma thee hebben best wel wat mogelijke voordelen voor de gezondheid. De werking van deze theeën zijn onder andere ontstekingsremmende en antioxidant-eigenschappen, die kunnen bijdragen aan een betere algehele gezondheid. Het is wel belangrijk om ook rekening te houden met mogelijke bijwerkingen, zoals maagklachten en allergische reacties.

  Het is altijd verstandig om met een arts of specialist te overleggen voordat je kurkuma thee of gember kurkuma thee als aanvulling op je gezonde levensstijl gaat drinken, vooral als je al bestaande gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt.

  Kurkuma thee proberen?

  Wil jij graag kurkumathee proberen? Dat kan! Bij tastea hebben wij eenn thee die kurkuma bevat, namelijk de Ohmmm…. Dit is een heerlijke kruidenthee met een variatie aan ingrediënten die niet alleen voor mooi voor het oog zijn maar ook erg lekker smaken. Deze ingrediënten zijn: Zoethoutwortel, johannesbrood, zwarte peper, gemberwortel, kaneel, colanoot, venkel, kruidnagel, brandnetel wortel, rode rozenblad, kardemom, Siberische ginseng wortel, rode saffloerbloesem, blauwe korenbloembloesem en natuurlijk kurkuma. De ingrediënten geven deze thee een unieke smaak die je nooit eerder geproefd hebt!

  Wil jij deze smaak zelf ervaren? Als je voor 18.00 besteld dan heb jij de Ohmmm… de volgende dag al in huis!

  Recent articles

  The latest news from our blog

  • Virgin Pornstar Marteani met groene thee

   Virgin Pornstar Marteani met groene thee

  • De werking van Detox thee

   De werking van Detox thee

  • Wat is chai thee?

   Wat is chai thee?

  • De bijwerkingen die je kan ervaren van kurkuma thee

   De bijwerkingen die je kan ervaren van kurkuma thee

  • Afvallen met kurkumathee

   Afvallen met kurkumathee

  • Is kurkumathee gezond?

   Is kurkumathee gezond?

  • De Belgische theecultuur

   De Belgische theecultuur

  • Home made gezonde iced tea maken

   Home made gezonde iced tea maken

  • De Duitse theecultuur

   De Duitse theecultuur

  • Teapairing met chocolade

   Teapairing met chocolade

  Login

  Forgot your password?

  • All your orders and returns in one place
  • The ordering process is even faster
  • Your shopping cart stored, always and everywhere
  Tastea 4.9 / 5 - 1332 Reviews
  By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »