• Natural tea blends
 • Free shipping from € 35.00
 • Ordered on working days before 6 p.m., delivered tomorrow!

4.9 1523 Reviews

GRATIS VERZENDING VANAF €80,00 | TASTEA PRIVACY POLICY

  Suggestions

  €0,00

  De Belgische theecultuur

  Thee heeft zijn eigen unieke plekje in de harten van de Belgen veroverd, en in deze blog zullen we ontdekken hoe deze cultuur is gegroeid en hoe thee de perfecte match is met een van onze favoriete guilty pleasures: chocolade!

  De Belgische theecultuur
  BLOG

  België staat bekend om zijn rijke culinaire tradities, waar chocolade en bier vaak de hoofdrol spelen. Maar er is nog een andere, minder bekende, cultuur in België: de theecultuur! Thee heeft zijn eigen unieke plekje in de harten van de Belgen veroverd, en in deze blog zullen we ontdekken hoe deze cultuur is gegroeid en hoe thee de perfecte match is met een van onze favoriete guilty pleasures: chocolade!

  Thee in België

  Thee bereikte België voor het eerst in de 17e eeuw via internationale handelsroutes, maar het was vooral een drankje voor de elite en rijken. Dat was het eigenlijk overal eerst wel. In de loop der jaren werd thee toegankelijker en begon het zijn weg te vinden naar de huizen van ‘gewone’ burgers, ofwel het ‘plebs’. De Belgische theecultuur begon vorm te krijgen, met specifieke tradities en gebruiken die tot op de dag van vandaag nog steeds te zien zijn.

  Theeceremonies en -gebruiken

  De Belgische theecultuur omvat verschillende traditionele gebruiken en ceremonies. Zo is "vijf uur thee" (cinq heures) een populaire traditie die vergelijkbaar is met de Britse afternoon tea. Rond de namiddag verzamelen vrienden en familie zich om te genieten van een selectie van thee, vergezeld van heerlijke zoete en hartige lekkernijen. Save a spot for us, please! Wij houden wel van een theetje en zoete versnapering.

  Een ander belangrijk aspect van de Belgische theecultuur is de aandacht voor kwaliteitsthee. Belgen geven de voorkeur aan losse thee boven theezakjes, omdat dit de beste smaak en kwaliteit biedt. Ze hechten waarde aan het gebruik van verse kruiden, bloemen en vruchten om unieke theemengsels te creëren.

  Thee en chocolade

  Het is geen geheim dat België wordt beschouwd als een van 's werelds beste producenten van chocolade. Chocolade is diepgeworteld in de Belgische geschiedenis en cultuur, en het is dan ook niet verwonderlijk dat het een bijzondere plaats heeft in de theecultuur. We mean…. CHOCOLATE!

  Chocolade en thee vormen een perfecte combinatie van smaken en aroma's. Thee helpt de verfijnde smaaktonen van chocolade te benadrukken en zorgt voor een harmonieuze balans tussen zoetheid en bitterheid. Het is gebruikelijk om chocolade te serveren naast thee tijdens de "vijf uur thee"-ceremonie, waarbij de thee de chocolade versterkt en vice versa.

  Wil je meer weten over een passende thee combineren met chocolade? We hebben een heel interessante blog voor je over teapairing (het combineren van eten met thee) met chocolade!

  Chocoladethee: Een Delicatesse op Zichzelf

  Als eerbetoon aan hun liefde voor zowel thee als chocolade hebben Belgen een unieke creatie ontwikkeld: chocoladethee. Deze delicatesse combineert fijn geselecteerde cacaobonen met theebladeren, wat zorgt voor een heerlijke infusie die je smaakpapillen streelt. Chocoladethee is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder witte chocoladethee, melkchocoladethee en donkere chocoladethee. Het is een ware traktatie voor liefhebbers van zowel thee als chocolade. Wij hebben zelf onze Hocus Pocus Focus meegenomen op onze tour door Europa. Zwarte thee met echte stukjes chocolade!

  Toekomst van de Belgische theecultuur

  Terwijl België voortbouwt op zijn rijke culinaire erfgoed, blijft de theecultuur doorgroeien. Steeds meer mensen ontdekken het voordeel van hoogwaardige thee en de kunst van het combineren ervan met chocolade. Theehuizen en speciaalzaken bieden een steeds uitgebreidere selectie van theesoorten en smaakcombinaties, waardoor de Belgische theecultuur steeds meer divers wordt.

  De Belgische theecultuur is een ware schat die wacht om ontdekt te worden. Het verenigt de verfijning van thee met de zoetheid van chocolade, waardoor een betoverende combinatie ontstaat die de zintuigen prikkelt. Of je nu een groots theeliefhebber bent, zoals wij, een chocolade-enthousiasteling, oeps… ook wij.., of gewoon op zoek bent naar een nieuwe culinaire ervaring, again… always us…, de Belgische theecultuur zal je zeker niet teleurstellen. Dus, de volgende keer dat je een bezoek brengt aan België, vergeet dan niet om te genieten van een heerlijk kopje thee met een zijdezacht stukje chocolade – een hemelse samensmelting van smaken. Wij zijn al onderweg!

  Recent articles

  The latest news from our blog

  • Virgin Pornstar Marteani met groene thee

   Virgin Pornstar Marteani met groene thee

  • De werking van Detox thee

   De werking van Detox thee

  • Wat is chai thee?

   Wat is chai thee?

  • De bijwerkingen die je kan ervaren van kurkuma thee

   De bijwerkingen die je kan ervaren van kurkuma thee

  • Afvallen met kurkumathee

   Afvallen met kurkumathee

  • Is kurkumathee gezond?

   Is kurkumathee gezond?

  • De Belgische theecultuur

   De Belgische theecultuur

  • Home made gezonde iced tea maken

   Home made gezonde iced tea maken

  • De Duitse theecultuur

   De Duitse theecultuur

  • Teapairing met chocolade

   Teapairing met chocolade

  Login

  Forgot your password?

  • All your orders and returns in one place
  • The ordering process is even faster
  • Your shopping cart stored, always and everywhere
  Tastea 4.9 / 5 - 1332 Reviews
  By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »