• Alle Produkte dem Warenkorb hinzugefügt.

Luxe bamboe matcha klopper

1 / 1
€14,95
Bestellt für , morgen zu Hause! Du hast noch: 03:39 stunden
Luxe bamboe matcha klopper

Het essentiële accessoire om de meest verrukkelijke matcha te maken: de klopper of garde, ook wel bekend als de chasen (茶筅). Met deze klopper van luxueuze zwarte bamboe klop je de matcha fijn en maak je een mooie schuimkraag. Smakelijk!

  • Authentieke Japanse chasen zoals die traditiegewijs wordt gebruikt
  • Met de hand gesneden uit één zwarte bamboestengel voor een luxueus uiterlijk
  • Bevat veertig borsteltjes om de matcha extra dik en smeuïg te kloppen
  • Inclusief handige standaard van eveneens prachtig zwarte bamboe
  • Perfect en onmisbaar voor zowel beginnende als gevorderde matcha-drinkers!

Door het geringe aantal borsteltjes is deze klopper stevig en ideaal voor het maken van een smeuïge en dikkere matcha, ook wel bekend als koicha (濃茶). Om het helemaal af te maken zit er ook een standaard van bamboe bij waar je de klopper op kan laten rusten om deze stijlvol te displayen of te laten drogen na gebruik.

Waarom een matcha klopper?

Al sinds de introductie van matcha is de klopper of chasen een essentieel onderdeel van de traditionele theeceremonie in Japan. Zo’n eeuwenoude traditie wordt niet zonder goede reden in leven gehouden. Een klopper van bamboe geeft de matcha namelijk een heerlijke wollige en schuimige textuur. Hetzelfde effect is niet of nauwelijks te bereiken met bijvoorbeeld een (elektrische) garde of melkopschuimer. Het is bovendien afgeraden om de matcha in aanraking te laten komen met metaal, omdat dit de smaak kan aantasten.

Zo gebruik je de matcha klopper

Beweeg de klopper in een M- of W-beweging door de kom. Blijf kloppen totdat je bubbeltjes ziet vormen in de matcha en er een schuimlaag ontstaat. Je kunt de matcha zo fijn kloppen als je zelf lekker vindt: lekker smeuïg of juist licht romig.

Na gebruik spoel je de klopper af met zacht stromend lauw of warm water zodat het overgebleven matcha-poeder niet op de borstels blijft zitten. Je kunt ook warm water in een kom doen en de klopper hierin ‘schoonkloppen’. Dep met een doek de klopper zachtjes droog en laat de klopper vervolgens aan de lucht drogen door hem op de bijgeleverde bamboe standaard te leggen met de borstels naar boven.

Bewertungen
Bewertungen
0 Sterne basierend auf 0 Bewertungen
Es gibt keine Bewertungen in Ihrer Sprache
Durch die Nutzung unserer Webseite stimmen Sie dem Gebrauch von Cookies zur Verbesserung dieser Seite zu. Diese Nachricht Ausblenden Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »