• Natürliche Teemischungen
 • Kostenloser Versand ab 35,00 €
 • Sofort versandfertig, Lieferfrist ca.2-3 Arbeitstage

4.9 1523 Reviews

GRATIS VERZENDING VANAF €80,00 | TASTEA PRIVACY POLICY

  Vorschläge

  BLOG | Het verschil tussen groene en rode rooibos thee

  Waarschijnlijk ben je al bekend met de heerlijke smaak van rooibos! Maar wat is rooibos thee nou eigenlijk.. is het überhaupt wel thee? Is rooibos thee gezond? En wat is nou precies het verschil tussen groene en rode rooibos? In dit blog geven we antwoord op al jou vragen! Dus lees snel verder!

  BLOG | Het verschil tussen groene en rode rooibos thee
  BLOG

  Wat is rooibos?

  Om te beginnen is rooibos thee helemaal geen thee! Geen thee?? Hoor ik je denken? Ja inderdaad! rooibos komt namelijk van een andere plant dan de theeplant ‘Camellia sinensis’ daarom is het officieel geen thee. Rooibos wordt gemaakt van de Aspalthus linearis plant. Dit is een soort struik met naadachtige bladeren. Vooral in het gebied van de Cederberg in Zuid Afrika wordt rooibos verbouwd. Jaarlijks produceerd Zuid- Afrika wel 15.000 ton rooibos!

   

  Verschil groene en rooie en groene rooibos

  Er is dus rooie en groene rooibos wat allebei van dezelfde plant komt. Het verschil zit het in de bereidingswijze. De rooie rooibos wordt na de oogst door een hakselmachine in stukken van 4 millimeter gesneden. Vervolgens worden ze gerold en op hopen gestapeld. Deze stapels worden met water besproeid en in de zon gelegd. De stapels worden 8 tot 24 uur in de zon laten broeien. Daarna wordt de rooibos op de grond verspreid om het helemaal te laten drogen.

  Een leuk feitje is dat door het droog proces de rooibos zijn rooie kleur krijgt! Omdat er veel ijzers in de grond zitten heeft de aarde waar de rooibos verbouwd word een rood/bruine kleur. Deze kleur trekt in de rooibos blaadjes waardoor ze rood/bruin worden! Rooibos is het Afrikaanse woord voor ‘rood bos’ omdat het plantje na het drogen rood wordt is het rooibos genoemd!

  Na het drogen van de rooie rooibos wordt het nog kort gestoomd om het oxidatieproces te stoppen. Bij groene rooibos slaan we dit hele proces over. Na de oogst wordt de groene rooibos gedroogd in hete lucht tot er maar 4% vocht overblijft. Daarna wordt het net als rooie rooibos gestoomd. Doordat groene rooibos meteen verhit wordt blijven de waardevolle vitaminen, mineralen en oxidanten meer aanwezig in de thee. Wat veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt!

   

  Wat zijn de gezondheidsvoordelen van rooibos?

  Rooibos heeft zoals eerder gezegd vele gezondheidsvoordelen door de hoeveelheid goede stoffen. Ten eerste helpt rooibos goed voor je luchtwegen omdat het een stofje bevat wat je bronchiën wijder maakt, zodat je makkelijker kunt ademen. Ten tweede houdt rooibos de maag en darm flora gezond! Dit komt door het antioxidant quercentine. Daarnaast bevat rooibos zink en AHA-zuren. Deze stoffen hydrateren de huid en zorgt dat de huid goed kan ademen. Rooibos zorgt dus ook nog eens voor een mooi gezichtje!

  En dan zijn we nog niet klaar met de voordelen van rooibos thee! Het is namelijk bewezen dat rooibos een positief effect kan hebben voor diabetes type 2. Dit komt door het stofje aspalathine. Dat stofje zorgt ervoor dat stres hormoon cortisol in balans blijft. Ook het stofje zink is aanwezig in rooibos dit zorgt voor een rustgevende werking. Probeer is een kopje rooibos thee voor het slapen gaan en je zou vast lekke dromen! In rooibos thee zit geen cafaine omdat het natuurlijk van een andere plant wordt gemaakt dan de theeplant. Ook daarom is rooibos de perfecte thee voor het slapen gaan!

  Wil je nou eens een heerlijk kopje rooibos proberen? Wij hebben groene en rooie rooibos om jou te verwennen! Wil je een groene rooibos proberen? Ga dan voor de Energy boost! Kies jij liever voor een rooie rooibos? Ga dan voor onze Pina Colada met echte stukjes kokosnoot en ananas! Of kies de Sticky Stroopwafel met stukjes karamel en kaneel! Kan je nou niet kiezen tussen groene of rooie rooibos? Dan hebben we ook aan jou gedacht! Speciaal voor jou hebben we de BAE Sweet. Een mix van groene en rooie rooibos met fris citroengras!

   

  Neueste Artikel

  Die neuesten Nachrichten aus unserem Blog

  • De werking van Detox thee

   De werking van Detox thee

  • Wat is chai thee?

   Wat is chai thee?

  • De bijwerkingen die je kan ervaren van kurkuma thee

   De bijwerkingen die je kan ervaren van kurkuma thee

  • Afvallen met kurkumathee

   Afvallen met kurkumathee

  • Is kurkumathee gezond?

   Is kurkumathee gezond?

  • De Belgische theecultuur

   De Belgische theecultuur

  • Home made gezonde iced tea maken

   Home made gezonde iced tea maken

  • De Duitse theecultuur

   De Duitse theecultuur

  • Teapairing met chocolade

   Teapairing met chocolade

  • Blog | Theedrinken bij kaas

   Blog | Theedrinken bij kaas

  anmelden

  Passwort vergessen?

  • Alle Ihre Bestellungen und Rücksendungen an einem Ort
  • Der Bestellvorgang ist noch schneller
  • Ihr Einkaufswagen wird immer und überall gespeichert
  Tastea 4.9 / 5 - 1332 Bewertungen
  Durch die Nutzung unserer Website stimmst du der Verwendung von Cookies zu, die uns helfen, diese Website besser zu machen. Ich bin einverstandenFür weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »