• Natuurlijke theeblends
  • Gratis verzending vanaf € 35,00
  • Op werkdagen voor 18.00 uur besteld, morgen in huis!

4.9 1523 Reviews

GRATIS VERZENDING VANAF €80,00 | TASTEA PRIVACY POLICY

    Suggesties

    Oppassen met gember!

    Gember is ongelooflijk gezond. Het wordt al 5000 jaar gebruikt om zijn gezonde en geneeskrachtige werking, dus inmiddels weet iedereen dat wel. Een kopje gemberthee is dus een prima start van de dag. Toch is het goed om bewust om te gaan met gember en er niet te veel van te nemen. We vertellen je er alles over in deze blog.

    Oppassen met gember!
    Blogs

    Gember in je keuken

    Gember heeft een onmiskenbare smaak die kruidig, zoet, fris en pittig tegelijk is. Deze wortelknol van de gemberplant wordt vaak gebruikt als smaakversterker in de Aziatische keuken. Als je gember bakt, verliest het de frisse toon, maar komt daar een sterk aromatische smaak voor in de plaats. Buiten dat je gember gebruikt in het avondeten is het ook heel geschikt om in koekjes en cakes te verwerken of samen met bijvoorbeeld wat stukjes peer in je yoghurt te doen. Daarnaast kan je in de winkel ook gemberbier, ginger ale en gemberjam vinden. En natuurlijk thee met gember! Bij tastea hebben we verschillende theeblends met gember in het assortiment. Net iets anders dan gewoon heet water met stukjes gember erin, omdat er andere ingrediënten aan toe zijn gevoegd. Zo is jouw gembertheetje een feest!

    Is gember gezond?

    Gember biedt een bom van gezonde eigenschappen. Het bevat vezels en diverse vitamines en mineralen die je lichaam beschermen tegen ontstekingen. Het helpt tegen misselijkheid en menstruatiekrampen en het bevordert de opname van voedingsstoffen terwijl het anderzijds je insulinegehalte helpt te reguleren. Niet voor niets is gember populair bij vrouwen die last hebben van overgangsklachten, reuma, menstruatieklachten en voor vrouwen die willen afvallen! Gember is een perfect ingrediënt wat je elke dag kan gebruiken als je gezond wilt leven. 

    Omdat de voordelen van gember zo uitgebreid zijn, gebruiken wij het in veel van onze theeën. Zo zit het in onze Skintight, waarbij het je ondersteunt bij het afvallen, in de Women's Pause om je door die lastige tijd van de overgang te sleuren, in de zwarte Make your Bedrock thee als kickstarter voor je seksuele lusten, in de Bloody Hell om krampen en andere menstruatieklachten wat draaglijker te maken en in de Ginger Explosion voor alle voordelen die gember te bieden heeft, voor een gezonde levensstijl. En soms gebruiken we het omdat het gewoon ontzettend lekker is. Zoals bijvoorbeeld in onze Tutti Frutti Ice Tea blend. Wist je dat het je ook een frisse adem geeft? Al onze theeblends met gember – op de Ginger Explosion en Gentle Ginger na dan – hebben een subtiele hint van gember en branden dus niet je keel weg!

    .         

    Of is gember gevaarlijk?

    Het antwoord is: nee. Maar net als bij alles waarvan je te veel gebruikt, is te veel gember schadelijk voor de gezondheid. Sla er dus niet in door. We adviseren niet meer dan drie koppen pure gemberthee te drinken per dag. Dit is dus het geval bij onze theeblends met gember. Als de gember in een blend zit met andere thee en kruiden kan je er al meer van drinken. Maar het is bij iedere persoon anders, dus ervaar vooral zelf je grens. Overmatig gebruik kan problemen geven met je maag en/of darmen. Als je te veel neemt kan gember hartkloppingen en uitdrogingsverschijnselen veroorzaken en bij een te hoge dosis kun je zelfs slaperig, duizelig of verward raken. Aangeraden wordt op per dag niet meer dan 4 gram gember tot je te nemen.

    Geen zorgen, het komt niet snel voor dat je van gember een ‘overdosis’ neemt. Het is immers zeer scherp van smaak en eerder goed voor je dan slecht. Wel zijn er een paar situaties waarin je gember het beste helemaal kunt vermijden.

    Wanneer gember vermijden?

    Gember kun je beter vermijden als je last hebt van galstenen aangezien het het maagzuurgehalte verhoogd. Ook als je een hartkwaal hebt moet je oppassen met gember aangezien het de hartslag kan verhogen. Omdat gember je lichaamstemperatuur omhoog brengt moet je het niet gebruiken wanneer je koorts hebt. Verder is gember niet geschikt voor mensen die bloedverdunners gebruiken en voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Twijfel je of gember geschikt is voor jou? Neem dan altijd even contact op met je huisarts of specialist.

    Verse gember of gemalen gember?

    Gember is behalve vers, ook verkrijgbaar in andere vormen zoals olie, poeder en sap. De werking is in principe van allemaal hetzelfde, maar verse gember is het allerbeste. Het is niet voor niets een geneeskrachtige plant, dus hoe meer je deze bewerkt, hoe minder de geneeskrachtige werking zal werken.

    Liever niet de smaak van gember?

    Zoals gezegd: als je er niet te veel van gebruikt, biedt het voor de meeste mensen niets dan voordelen. Wil je wel genieten van de voordelen, maar ben je niet zo dol op de sterke gembersmaak? Drink dan onze, met gember verrijkte theeën. Die zijn lekker en gezond. En wil je wel de volle kick van gember ervaren? Dan zijn onze Gentle Ginger of Ginger Explosion de thee voor jou!

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Het geheim van de Pornstar Martini ingredienten

      Het geheim van de Pornstar Martini ingredienten

    • Het verhaal achter onze groene thee

      Het verhaal achter onze groene thee

    • RECEPT | Gelei van Strawberry Fields rooibosthee

      RECEPT | Gelei van Strawberry Fields rooibosthee

    • Alles over Japanse thee

      Alles over Japanse thee

    • RECEPT | Gemarineerde varkenshaas met Pu erh saus

      RECEPT | Gemarineerde varkenshaas met Pu erh saus

    • Alles over onze nieuwe Vitamine C thee

      Alles over onze nieuwe Vitamine C thee

    • Fris, fruitig of zoet: welke lentethee past bij jou?

      Fris, fruitig of zoet: welke lentethee past bij jou?

    • De voordelen van witte thee

      De voordelen van witte thee

    • RECEPT | Kip avocado wraps met groene thee

      RECEPT | Kip avocado wraps met groene thee

    • RECEPT | Vanille Chai panna cotta

      RECEPT | Vanille Chai panna cotta

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Tastea 4.9 / 5 - 1332 Reviews
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »