• Natürliche Teemischungen
  • Kostenloser Versand ab 35,00 €
  • Sofort versandfertig, Lieferfrist ca.2-3 Arbeitstage

4.9 1523 Reviews

GRATIS VERZENDING VANAF €80,00 | TASTEA PRIVACY POLICY

    Vorschläge

    BLOG | Waarom theedrinken gezond voor je is

    Wij vinden thee dus echt ongelofelijk lekker. Groene, zwarte of kruidenthee het maakt ons niet uit! Maar theedrinken is dus ook nog eens heel gezond voor je. Zo heeft het verschillende voordelen voor je gezondheid. Wil jij weten welke? Schenk een kopje thee voor jezelf in en ga er even voor zitten.

    BLOG | Waarom theedrinken gezond voor je is
    BLOG

    Genoeg vocht binnenkrijgen

    We weten allemaal dat het belangrijk is om genoeg water te drinken. Er wordt aangeraden om minimaal 1,5 tot 2 liter water op een dag te drinken. Ook thee valt in dit geval onder water. En laten we nou eerlijk zijn, thee is veel leuker om te drinken dan water. Onze tip om genoeg vocht binnen te krijgen is: stop je thee in een tastea theebeker. In deze bekers kan veel thee waardoor je automatisch meer drinkt op een dag. En het ziet er ook nog eens leuk uit! 

     

    Gezondheidsvoordelen van thee in het algemeen 

    Kruiden- en vruchtenthee mogen we officieel geen thee noemen, omdat ze niet van de Cammellia Sinensis plant komen. Wat we onder thee schalen zijn groene, zwarte, witte en oolong thee, deze komen allemaal van de Cammellia Sinensis plant. Dus in dit stukje zullen we ons focussen op de gezondheidsvoordelen van deze theeën. 

    De eerste twee voordelen van thee zijn: dat theedrinken de kans op een beroerte verkleint en dat het het risico op diabetes type 2 verkleint.  Als je meer dan drie kopjes thee op een dag drinkt wordt het risico op een hartinfarct verlaagd. Daarbij zorgt het voor een kleinere kans op nierstenen. 

    Fluctueer jij nogal met je gewicht? Wij hebben de oplossing. Ik denk dat je het antwoord wel kan raden. Thee! Sommige theeën kunnen namelijk vocht afdrijven, bijvoorbeeld onze Bloat Away. Andere thee kan er weer bij helpen dat vet afgebroken wordt, zoals de Burn Babe! deze twee theeën zitten beide in de 14 Day Feel Good Bundle. Bovendien heeft thee een positief effect op het insulinegehalte in het bloed, wat betekent dat suikers sneller worden afgebroken in je lichaam. 

    En als dit je nog niet genoeg overtuigd heeft, drink dan nog maar een kopje extra! Thee kan er namelijk voor zorgen dat de afscheiding van het stresshormoon Cortisol verlaagd wordt. Baby Calm Down! Daarbij bevat thee ook aminozuren, die weer een positief effect kunnen hebben op onze focus en concentratie, zoals onze Hocus Pocus Focus. 

     

    Gezondheidsvoordelen van zwarte thee

    Zwarte thee op zichzelf kan meerdere voordelen voor je gezondheid hebben. Als jij een echte zwarte theeliefhebber bent, zul je vast wel 3 kopjes op een dag lusten. Dit kan ervoor zorgen dat je bloeddruk verlaagd wordt. Ook is er een kans dat je minder snel hart- en vaatziekten krijgt, omdat zwarte thee beschadigde aderen kan herstellen. 

    Last van astma? Zwarte thee kan hiervoor ook de oplossing zijn. Warme vloeistoffen in het algemeen kunnen ervoor zorgen dat je beter kan ademen, maar regelmatig zwarte thee drinken kan resulteren in dat de bronchiën zelfs worden verwijd. Dit geeft je weer een heerlijk opgelucht gevoel.

    Dat plakkerige gevoel dat je in je mond voelt na het drinken van thee heet tannine. De tannine zorgt ervoor dat je tandvlees en tanden gezond blijven en het houdt de infecties buiten. Daarnaast beperkt tannine de aanmaak van tandplak, wat er dan weer voor zorgt dat er zich minder mondbacteriën in je mond bevinden. En nee we zijn nog niet klaar in de mond. Zwarte thee geeft ook fluoride af en dat houdt het glazuur op de tanden sterk. Zwarte thee helpt dus bij jouw perfect bright teeth!


    Ben je vaak ziekjes of heb je veel last van infecties? Neem een kopje Naughty Caramel! Zwarte thee zou het imuumsysteem kunnen bevorderen, doordat het flavine en catechine bevat. Daarbij zullen de antioxidanten in de thee het verouderingsproces van het lichaam remmen.
     

    Gezondheidsvoordelen van groene thee

    Zet even een kopje Berry Love voor jezelf, want ook groene thee heeft nogal wat voordelen. 

    Groene thee is, doordat het niet gefermenteerd is, ongelofelijk rijk aan antioxidanten. En die antioxidanten hebben nogal wat voordelen voor je gezondheid. Het kan de kans verlagen op verschillende soorten kanker, zoals dikke darmkanker, borstkanker en prostaatkanker en het verlaagt de kans op hartfalen. Deze ziektes staan boven aan het lijstje van meest voorkomende doodsoorzaken in Nederland. 

    Van je lijf gaan we door naar je hoofd, want groene thee kan ook positieve effecten hebben op je hersenen. De thee bevat cafeïne en dit stofje heeft een stimulerende werking op de hersenactiviteit. Hierdoor verbetert je reactievermogen, je geheugen en je stemming. We horen je denken: er zit meer cafeïne in koffie! Maar groene thee bevat ook het aminozuur L-Theanine en dat, in combinatie met cafeïne, kan angst verminderen. Dus... de Matcha Body Booster maar even in het winkelmandje doen? Ook kan cafeïne helpen bij het bevorderen van fysieke prestaties. Dat komt omdat cafeïne ervoor kan zorgen dat het opgeslagen vet vrij kan komen waardoor je een energie boost krijgt.

    Groene thee versnelt het metabolisme, waardoor je dus overgewicht kan voorkomen. Daarbij hebben meerdere studies aangetoond dat groene thee helpt vet te verbranden, voornamelijk rond te buik. 

    Niet alleen zwarte thee is goed voor de mondhygiëne, maar groene thee ook. Naast je kopje Frozy Cozy, zouden wij je ook nog een kopje Aloha Vera aanraden. Groene thee werkt namelijk antibacterieel, waardoor de groei van bacteriën wordt geremd en je een frissere adem kan krijgen. De kans op een tandvleesontsteking kan dus ook worden verkleind. Maar groene thee doodt niet alleen de bacteriën in je mond, maar ook andere bacteriën in de rest van je lijf. Zo kan je minder snel besmet raken met een virus of infectie. 

     

    Gezondheidsvoordelen van kruidenthee

    Van bijna alle kruiden kan je theezetten en er zijn heel veel kruiden die gezondheidsvoordelen voor je lichaam kunnen bieden. We zullen een paar kruiden met gezondheidsvoordelen even voor je op een rijtje zetten. 

    Een heel populair kruid is gember. Gember heeft ongelofelijk veel gezondheidsvoordelen en door het de pit van deze wortel voel jij je na een glaasje Ginger Explosionweer fit en fris. Gember bevat vitamine B tot vitamine C, calcium, magnesium, ijzer en zink. Daarnaast heeft gember drie verschillende werkzame stofjes: Gingerol, Shogoal en Zingiberen. Gingerol kan heel goed helpen wanneer je je misselijk voelt, Shogoal kan ontstekingsremmend en pijnstillend werken en Zingiberen kunnen bijdragen aan een soepele spijsvertering. Daarnaast kan gember een positieve invloed hebben op het krijgen van een stabielere bloedsuikerspiegel.

    Ik denk dat we het allemaal wel eens hebben; gisteravond weer iets te diep in het glaasje gekeken… En nu je wakker bent het idee hebben, nee dit ga ik nooit meer doen! Geen stress! De volgende kruiden helpen jou erbovenop: bramenblad, citroenmelisse, pepermunt, Verveinebladeren en Siberische Ginseng. De eerste drie kruiden kunnen dat droge gevoel uit je mond wegnemen. Verveinebladeren bevatten van nature superveel ijzer, dat kan je net weer helpen om je iets fitter te voelen. En de Siberische Gingseng gaat jou er weer bovenop helpen! Het is namelijk fantastisch bij vermoeidheid, kan ongelofelijk goed helpen bij een hoge bloeddruk en kan je weer energie geven. Tastea heeft al deze mooie kruiden bij elkaar geblend, zodat jij na een gezellige avond ook in de morning after een Happy Hangover hebt. 

    Hé mommy! Goed opletten, want wist je dat venkel en anijs de aanmaak van moedermelk stimuleren en dat ze een rustgevende werking zouden hebben op de darmpjes van de baby? Deze twee topingrediënten hebben wij samengevoegd in Mama’s Milkshake. 

    En zo kunnen we eigenlijk eindeloos doorgaan met kruidenthee. Voor ieder (on)gemakje hebben wij de perfecte thee. Neem eens een kijkje tussen onze kruidenthee en kies de voor jou perfecte blend uit!

    In deze blog heb je van alles kunnen lezen over de gezondheidsvoordelen van thee, die jou kunnen helpen je lichaam te ondersteunen. We kunnen ons voorstellen dat je nu niet weet waar je moet beginnen of welke thee je nu eigenlijk wilt gaan drinken. Het belangrijkste is natuurlijk ook dat je lekker kan genieten van je kopje thee. Daarom vinden wij het belangrijk dat je kan proeven. Wij hebben meerdere Tasting Boxen, met daarin acht verschillende theeblends. Zo kan jij alle theetjes een keer uitproberen en op die manier je favoriete blend voor je lichaam en voor je mind vinden. 

    Neueste Artikel

    Die neuesten Nachrichten aus unserem Blog

    • RECEPT | Gemarineerde varkenshaas met Pu erh saus

      RECEPT | Gemarineerde varkenshaas met Pu erh saus

    • Fris, fruitig of zoet: welke lentethee past bij jou?

      Fris, fruitig of zoet: welke lentethee past bij jou?

    • RECEPT | Kip avocado wraps met groene thee

      RECEPT | Kip avocado wraps met groene thee

    • RECEPT | Vanille Chai panna cotta

      RECEPT | Vanille Chai panna cotta

    • Wat is de gezondste thee?

      Wat is de gezondste thee?

    • RECEPT| Hartvormige zandkoekjes met een groene thee aardbeienjam vulling

      RECEPT| Hartvormige zandkoekjes met een groene thee aardbeienjam vulling

    • Blog | Welke thee is het gezondst?

      Blog | Welke thee is het gezondst?

    • Thee tegen griep en verkoudheid

      Thee tegen griep en verkoudheid

    • RECEPT | Matcha gezichtsmasker

      RECEPT | Matcha gezichtsmasker

    • Energie & libido: een bruisend duo in bed

      Energie & libido: een bruisend duo in bed

    anmelden

    Passwort vergessen?

    • Alle Ihre Bestellungen und Rücksendungen an einem Ort
    • Der Bestellvorgang ist noch schneller
    • Ihr Einkaufswagen wird immer und überall gespeichert
    Tastea 4.9 / 5 - 1332 Bewertungen
    Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? JaNeinFür weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »