• Natural tea blends
  • Livraison gratuite à partir de 35,00 €
  • Commandé les jours ouvrables avant 18h, livré demain!

4.9 1523 Reviews

GRATIS VERZENDING VANAF €80,00 | TASTEA PRIVACY POLICY

    Suggestions

    BLOG | Wees je kater de baas

    Hallo feestbeest! Leuke avond gehad met lekkere drankjes? Maar nu spijt dat je dat laatste glaasje wijn toch ook nog genomen hebt. Geen probleem! Wij zorgen ervoor dat jouw ochtend net zo onbezorgd gaat worden als de avond ervoor! Met de volgende tips versla jij je kater!

    BLOG | Wees je kater de baas
    BLOG

    Mice en place

    Voordat je van huis vertrekt in dat mooie jurkje, met die iets te hogen hakken en je nieuwe oogschaduw die je eindelijk eens gebruikt hebt, kan je je alvast voorbereiden! Zodat je bij thuiskomst hier niet over na hoeft te denken. Zorg er ten eerste voor dat je even een goede maaltijd hebt gegeten. Een goede bodem leggen kan ervoor zorgen dat je maag geïsoleerd wordt. Zo neemt je maag minder snel alcohol op en zal de alcohol dus een kleinere kans hebben om in de bloedbaan te komen.

    Zet vervolgens naast je bed een gevuld flesje water, een snelle snack en eventueel een paracetamol. Je kan je kater namelijk al verslaan voordat hij überhaupt om de hoek komt kijken.

    De paracetamol KAN voorkomen dat jij de volgende ochtend wakker wordt met ongelofelijke hoofdpijn. Dat flesje water heb je nodig om je vochttekort aan te vullen. Drink minimaal 250 ml voordat je gaat slapen en zorg dat je het flesje vult, zodat je ’s nachts als je dorst hebt een slokje kan nemen. Alcohol droogt je uit en als jij dat niet aanvult met water is de kans op hoofdpijn en misselijkheid de volgende ochtend groter. Een lichte snack met wat zout kan je helpen je bloedsuikerspiegel op peil te krijgen zonder dat je maag heel erg gevuld wordt. Denk bijvoorbeeld aan wat droge zoute crackers! Let op dat je snack niet te veel vet bevat, dit kan zorgen voor maagklachten. Dus dat broodje Döner kan je beter voor een andere keer bewaren.

    Slaap lekker! De volgende stappen zijn voor morgenochtend.

     

    Vocht vocht vocht!

    Wat er hierboven ook al benoemd is, is dat alcohol je lichaam laat uitdrogen. Door die uitdroging krijg jij hoofdpijn en een misselijk gevoel. Begin daarom eerst even met dat flesje naast je bed en drink die helemaal leeg.

    Zet daarna een kopje Happy Hangover. Deze geweldige theeblend bevat verschillende soorten kruiden die jou binnen no time weer fitter kunnen laten voelen.  Dat droge gevoel in je mond kan worden verholpen door het bramenblad, citroenmelisse en pepermunt. Je ijzers aanvullen voor een fitter gevoel? Daar zorgt het Verveineblad voor! En ja, we weten dat je je ook moe zult voelen. Wij zullen jou met het geweldige worteltje dat Siberische Gingseng is er weer bovenop helpen. Dit kan je namelijk ongelofelijk helpen bij vermoeidheid en een hoge bloeddruk. Ohja, en je mag jezelf ook best een beetje verwennen met de heerlijke smaak van rozenblaadjes, kamillebloesem en zonnebloem.

    Buiten de perfecte ingrediënten in deze thee, is a cup of tea sowieso een goed idee. De warmte van de thee kan je maag tot rust brengen. Niet alleen je maag zal zich ontspannen ook je hoofd krijgt een ontspannen gevoel van warme thee, als je ‘m maar niet de heet drinkt natuurlijk!

    Het is belangrijk om de hele dag door goed te drinken. Ben je je water nu al zat? Kunnen wij begrijpen! Zet lekker wat kopjes thee met verschillende smaken of maak een heerlijke ice tea. Je zal merken dat je humeur hier ook al beter van wordt.

     

    Ga ontbijten!

    We snappen dat je je misschien een beetje misselijk kan voelen, maar het is heel belangrijk om juist deze ochtend even sterk te ontbijten. Bak bijvoorbeeld een eitje of twee voor jezelf. De aminozuren cysteïne en taurine die in eieren zitten zijn namelijk je beste vriendinnen nu! Taurine kan je leverfunctie verhogen en dat heb je zeker nodig, want alcohol kan nogal wat schade op je lever hebben. Door Taurine wordt de leveraandoening verkleind. Cysteïne breekt de stoffen die de lever afgeeft na het drinken van alcohol af, waardoor jij je hoofdpijn sneller kunt uitzwaaien. Daarbij zal ei je maag wel vullen, maar zal het niet als een baksteen inslaan. An egg a day keeps the hangover away!

    Ook bananen en havermout kunnen je hangover ontbijtje een goede aanvulling geven. Het kalium en de vitaminen in de banaan vullen je vochttekort aan en geven je een vitamine boost, die jij volgens mij wel even kan gebruiken. Havermout is een leverancier van vitamine B, Calcium, Magnesium en ijzer. Deze stoffen kunnen de zuren in je lichaam neutraliseren en kunnen ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel weer in balans komt.

     

    Neem je rust maar ga ook bewegen

    Het is niet alleen lekkerder om langer in je bed te blijven liggen na een avondje uit, maar het is ook veel beter voor je. Hoe meer rust je neemt, hoe eerder je zult herstellen. Voor de ouders onder ons zal dit niet altijd vanzelfsprekend zijn. Ga dan lekker naar buiten. Haal een frisse neus en maak een lekkere wandeling. Dat kan nooit kwaad!

     

    Wat absoluut niet doen

    Inkakken is bijpakken toch? Uhh… nee, niet helemaal. Je hoort mensen vaak zeggen; een kater verhelp je met alcohol. Geen gek idee hoor! Het zal je even beter laten voelen, maar morgen zal je je nog slechter voelen. Dus deze wijze opmerking zullen we voortaan maar gewoon negeren.

    Bij je ontbijtje een lekker glaasje sinaasappelsap is altijd lekker toch? Ons advies: sla ‘m deze ochtend maar even over. De zuren in het vruchtvlees kunnen jouw, al lichtelijk geïrriteerde, maag nog meer irriteren. Laat daarom vruchten met zuren zoals citrusvruchten maar even links liggen. Ook andere voedingsmiddelen met zuren zoals tomaten (ja dus ook ketchup) kan je beter even niet eten of drinken.

    Veel mensen hebben een enorme crave naar lekker vet eten als ze een kater hebben. En toch zouden wij het even houden bij dat omeletje, in plaats van die heerlijke tosti met veel te veel kaas. Ook vet kan je maag behoorlijk irriteren.  

    Voor de gedreven sportievelingen onder ons, die denken even de alcohol eruit te zweten: sporten met een kater is niet altijd een fantastisch idee. Ongetwijfeld zul jij je na een hele gezellige avondje niet helemaal fit voelen en vooral vermoeid. Wanneer je dan gaat sporten is een kans op een blessure goed aanwezig, omdat je spieren minder snel reageren. Daarbij is de kans op uitdroging ook aanwezig! Omdat je al zo weinig vocht in je lichaam hebt, is het eruit zweten dus niet de beste manier om van je kater af te komen. En weet je, die work-out kan morgen ook weer, ga jij maar lekker uitrusten!

    Hé en schaam je niet! Voel je niet slecht over jezelf want we gaan er natuurlijk wel vanuit dat jij voor die kater een geweldige avond hebt gehad en dat is ook wat waard! Iedereen heeft wel eens een kater en zal zich net zo rot gevoeld hebben als jij je nu voelt. Belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen, zodat je er snel weer bovenop komt. Daarbij is het een goede smoes om je lekker terug te trekken in je bed en die serie die al weken op je ligt te wachten te bingewatchen! 

    Articles récents

    Visitez notre blogue pour consulter les nouvelles et obtenir plus d'informations!

    • Het verhaal achter onze groene thee

      Het verhaal achter onze groene thee

    • Alles over Japanse thee

      Alles over Japanse thee

    • RECEPT | Gemarineerde varkenshaas met Pu erh saus

      RECEPT | Gemarineerde varkenshaas met Pu erh saus

    • Fris, fruitig of zoet: welke lentethee past bij jou?

      Fris, fruitig of zoet: welke lentethee past bij jou?

    • RECEPT | Kip avocado wraps met groene thee

      RECEPT | Kip avocado wraps met groene thee

    • RECEPT | Vanille Chai panna cotta

      RECEPT | Vanille Chai panna cotta

    • Wat is de gezondste thee?

      Wat is de gezondste thee?

    • RECEPT| Hartvormige zandkoekjes met een groene thee aardbeienjam vulling

      RECEPT| Hartvormige zandkoekjes met een groene thee aardbeienjam vulling

    • Blog | Welke thee is het gezondst?

      Blog | Welke thee is het gezondst?

    • Thee tegen griep en verkoudheid

      Thee tegen griep en verkoudheid

    Se connecter

    Mot de passe oublié?

    • Toutes vos commandes et retours en un seul endroit
    • Le processus de commande est encore plus rapide
    • Votre panier est stocké, toujours et partout
    Tastea 4.9 / 5 - 1332 Évaluations
    Veuillez accepter les cookies afin de rendre ce site plus fonctionnel. D'accord? OuiNonEn savoir plus sur les témoins (cookies) »