• Natural tea blends
 • Livraison gratuite à partir de 35,00 €
 • Commandé les jours ouvrables avant 18h, livré demain!

4.9 1523 Reviews

GRATIS VERZENDING VANAF €80,00 | TASTEA PRIVACY POLICY

  Suggestions

  BLOG l Internationale Vrouwendag

  Hey powervrouw, 8 maart is het jouw dag! Dan is het namelijk Internationale Vrouwendag. Dit is dé dag die wereldwijd in het teken staat van de solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen over heel de wereld. In dit blog lees je inspirerende quotes van onze volgers en geven wij tips over hoe je deze dag kan vieren.

  BLOG l Internationale Vrouwendag
  BLOG

  Het ontstaan van Internationale Vrouwendag  

  Internationale Vrouwendag is ontstaan rond de twintigste eeuw. Het begon op 8 maart 1908 met een grote staking in New York. Vrouwen die werkten binnen de textielindustrie eisten betere arbeidsomstandigheden en evenveel loon als mannen. Deze staking was een inspiratie voor vrouwen wereldwijd. Steeds meer protesten met als doel om arbeidsgelijkheid en vrouwenkiesrecht te verkrijgen volgden. Op 8 maart 1911 werd de eerste Internationale Vrouwendag  gevierd. Nederland volgde een jaar later. Tegenwoordig is Internationale Vrouwendag nog steeds belangrijk. Genderongelijkheid speelt namelijk nog een rol in de hedendaagse maatschappij. Denk hierbij aan ongelijke salarissen, zwangerschapsdiscriminatie en een minderheid van vrouwen in de politiek.

  Onbeperkt leefbaar

  Internationale Vrouwendag focust zich ieder jaar op een ander thema. Dit jaar is het thema onbeperkt leefbaar. Dit thema benadrukt de vreselijke dingen die momenteel in de wereld gebeuren. Denk hierbij aan de nasleep van de coronapandemie waardoor veel gezinnen in ontwikkelingslanden kampen met tekorten. Meisjes moeten hierdoor noodgedwongen stoppen met school en worden uitgehuwelijkt of moeten werken. De kilmaatcrisis zorgt voor voedseltekorten. Vrouwen hebben hier last van omdat ze als laatste van het gezin te eten krijgen. Naast deze thema’s hebben oorlogen, geweld en armoede ook invloed op ongelijkheid. De vraag waar wij vrouwen stil bij kunnen staan binnen dit thema is: wat kunnen wij doen om de omgeving van vrouwen onbeperkt leefbaarder te maken en te houden? Want girls, hiervoor moeten we blijven strijden elke dag!

  Inspirerende quotes

  @ianevgaalen: "Onbeperkt leefbaar. Zijn wie je wilt zijn, zonder beperkingen die je jezelf of een ander je oplegt. Leef, zoals jij dat wilt. Droom, over wat jij wilt worden/bereiken. Doe, wat goed voelt. Volg je hart."

  @thelittlekayafamily: "Onbeperkt leefbaarheid is voor mij een leven hoe ik dat zelf wil, zonder grenzen, zonder regels. Doen wat jou zelf echt gelukkig maakt en je door niemand tegen laten houden." 

  @deavonturenvandeloedermoeder: "Onbeperkt leefbaarheid betekent het beste maken van iedere dag! De tijd gaat zo ongelooflijk snel. Niet wachten met genieten, maar genieten van iedere dag!"

  Internationale Vrouwendag met tastea

  Tastea support women! Daarom kunnen we deze dag niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Belangrijk is om het thema onbeperkt leefbaar bespreekbaar te maken, maar hoe doe je dat op een doordeweekse dag op je werk of op school? Wij hebben wat ideeën voor jou op papier gezet. Organiseer bijvoorbeeld een high tea op je werk. Nodig al je collega’s of studiegenoten uit om lekker bij te kletsen. Spill the tea met Tasting Boxen, zo kan iedereen z’n favoriete smaak ontdekken. Of organiseer een spelletjes middag, dan komen al die lege tastea blikken in je kast eindelijk een keer van pas. Door samen activiteiten te doen leer je elkaar op een nieuwe manier kennen. Deze dag hoeft heus niet te bestaan uit beladen gesprekken of discussies. Je kan er met kleine activiteiten al een beetje aandacht aan schenken.

  Krachtige theeblends

  Bij krachtige vrouwen horen natuurlijk onze krachtige theeblends. De Chai Of The Tiger is een aanrader, omdat deze boordevol met de heerlijkste powerkruiden, zoals kardemom, Siberische Ginseng en anijs zit. Ben jij op zoek naar iets wat je net iets fitter & fabuleuzer laat voelen? Dan is de Matcha Body Booster op basis van witte en groene thee de juiste keuze voor jou! Heb jij een boost nodig om alles te doen wat je wilt? Kies dan voor de Energy Boost met zachte groene rooibos en citrus ondertonen. Feeling hot en niet bang voor een taste(a) explosie? Ga dan voor de Ginger Explosion. Een gentle bommetje van gember, vlammende rosa peper en een beetje verfrissend citroengras.  

   

   

  Articles récents

  Visitez notre blogue pour consulter les nouvelles et obtenir plus d'informations!

  • Virgin Pornstar Marteani met groene thee

   Virgin Pornstar Marteani met groene thee

  • De werking van Detox thee

   De werking van Detox thee

  • Wat is chai thee?

   Wat is chai thee?

  • De bijwerkingen die je kan ervaren van kurkuma thee

   De bijwerkingen die je kan ervaren van kurkuma thee

  • Afvallen met kurkumathee

   Afvallen met kurkumathee

  • Is kurkumathee gezond?

   Is kurkumathee gezond?

  • De Belgische theecultuur

   De Belgische theecultuur

  • Home made gezonde iced tea maken

   Home made gezonde iced tea maken

  • De Duitse theecultuur

   De Duitse theecultuur

  • Teapairing met chocolade

   Teapairing met chocolade

  Se connecter

  Mot de passe oublié?

  • Toutes vos commandes et retours en un seul endroit
  • Le processus de commande est encore plus rapide
  • Votre panier est stocké, toujours et partout
  Tastea 4.9 / 5 - 1332 Évaluations
  En visitant notre site, vous acceptez l'utilisation des témoins (cookies). Ces derniers nous permettent de mieux comprendre la provenance de notre clientèle et son utilisation de notre site, en plus d'en améliorer les fonctions. Masquer ce messageEn savoir plus sur les témoins (cookies) »