• Natural tea blends
 • Livraison gratuite à partir de 35,00 €
 • Commandé les jours ouvrables avant 18h, livré demain!

4.9 1523 Reviews

GRATIS VERZENDING VANAF €80,00 | TASTEA PRIVACY POLICY

  Suggestions

  Blog | Theedrinken bij kaas

  De smaken van verschillende kaassoorten kunnen zo mooi samengaan met verschillende wijnen. Maar thee..., thee is misschien nog wel een betere match met kaas. Waarom en welke thee zo goed bij jouw favoriete kaas past, lees je hier.

  Blog | Theedrinken bij kaas
  BLOG

  Waarom thee de beste match is voor bij kaas? Nou, dat komt omdat je thee zowel warm als koud kan schenken. Het voordeel van warme thee is dat de binnenkant van je mond na het drinken zo warm is, dat je de kaas op je tong kan smelten. Dat maakt de kaassmaak nog intenser. Daarbij binden de eiwitten in kaas zich aan de tannine in de thee, waardoor de bittere smaak van de thee, net als bij wijn, verandert in een hele zachte smaak. Als echte kaasliefhebbers loopt het water ons al in de mond.

  Sommige kazen kunnen een hele sterke smaak afgeven, daarom raden we je aan de thee wat sterker te zetten dan normaal, als je het bij kaas gaat drinken. Op deze manier domineert de kaas de thee niet en zal het een mooie combinatie worden. Welke thee je nou drinkt bij welke kaas gaan we je hier vertellen.

  Witte romige kaas

  Een witte romige kaas, zoals een mooie brie, zou perfect samengaan met het frisse van de When Life Gives You Lemons. Let op dat je juist bij deze kazen je thee niet al te sterk zet, zoals hierboven geadviseerd. Deze kazen hebben juist van zichzelf al een hele milde en romige smaak. De kaas overheerst de smaak van de thee dan al niet.

  Geitenkaas

  Geitenkaas heeft een heel complex smaakpalet. Een geitenkaas kan namelijk heel veel smaken tegelijk afgeven, namelijk smeuïg, sterk en lichtelijk zuur. De Bergamot in een mooie Earl Grey thee kan de zure smaak samen laten gaan met het licht bittere en frisse van de geitenkaas, waardoor je een hele bijzondere, maar lekkere, smaakcombinatie krijgt en de smeuïgheid van de kaas benadrukt. En het zilver van de Silver Fox is natuurlijk een hele leuke luxe toevoeging

  Blauwschimmelkaas

  Je houdt ervan of je haat het; een blauwe schimmelkaas. Sommige mensen kan je echt niet blij maken met een stukje van deze kaas. Dat kan heel goed komen omdat het door het lange rijpingsproces een heel complex smaakpalet heeft. En omdat wij niet bang zijn, gaan we daar geen simpel theetje bij drinken. We raden je aan om jezelf uit te dagen en voor een thee te kiezen die ook een complexe smaak afgeeft. Bijvoorbeeld een Pu-erh thee, zoals onze Skintight. Je zal merken dat deze twee heftige smaken een smaakexplosie in je mond geven. Op een goede manier dan.

  Harde kaas

  Harde kaas gaan we combineren met een mooie thee die contrast biedt. Harde kaas kan vaak een krachtige smaak hebben, daarom kiezen we voor een zwarte thee. Een mooie combinatie met harde kaas zijn dan zeker chaikruiden. Om deze combi een bijzondere touch te geven, kiezen we voor de Chai Dubai. De eiwitten in de kaas zullen het wrange van de zwarte thee zachter maken en de frisse touch van de munt zal een feestje vormen voor je smaakpapillen.

  Ondertussen loopt bij ons het water wel in de mond. Dus we stellen voor, zet die waterkoker maar aan en breng de kaasplank naar tafel. Het perfecte dessert of een heerlijk borrelhapje!

  Wist je dat je thee ook heel goed kan combineren met je diner, lees het hier! Is ontbijten met thee meer jouw ding, daar hebben we ook genoeg tips voor, je leest het hier. Wil je sowieso meer weten over het pairen van thee met eten? Dan kun je deze blog lezen.

  Articles récents

  Visitez notre blogue pour consulter les nouvelles et obtenir plus d'informations!

  • Virgin Pornstar Marteani met groene thee

   Virgin Pornstar Marteani met groene thee

  • De werking van Detox thee

   De werking van Detox thee

  • Wat is chai thee?

   Wat is chai thee?

  • De bijwerkingen die je kan ervaren van kurkuma thee

   De bijwerkingen die je kan ervaren van kurkuma thee

  • Afvallen met kurkumathee

   Afvallen met kurkumathee

  • Is kurkumathee gezond?

   Is kurkumathee gezond?

  • De Belgische theecultuur

   De Belgische theecultuur

  • Home made gezonde iced tea maken

   Home made gezonde iced tea maken

  • De Duitse theecultuur

   De Duitse theecultuur

  • Teapairing met chocolade

   Teapairing met chocolade

  Se connecter

  Mot de passe oublié?

  • Toutes vos commandes et retours en un seul endroit
  • Le processus de commande est encore plus rapide
  • Votre panier est stocké, toujours et partout
  Tastea 4.9 / 5 - 1332 Évaluations
  En visitant notre site, vous acceptez l'utilisation des témoins (cookies). Ces derniers nous permettent de mieux comprendre la provenance de notre clientèle et son utilisation de notre site, en plus d'en améliorer les fonctions. Masquer ce messageEn savoir plus sur les témoins (cookies) »