• Natural tea blends
 • Free shipping from € 35.00
 • Ordered on working days before 6 p.m., delivered tomorrow!

4.9 1523 Reviews

GRATIS VERZENDING VANAF €80,00 | TASTEA PRIVACY POLICY

  Suggestions

  €0,00

  Blog | Teapairing

  Wist je dat je in plaats van wijn ook heel goed thee combineren met verschillende gerechten? Thee heeft veel verschillende soorten smaken, dat er altijd wel een thee perfect bij elk gerecht past. Soms laat wijn de smaak van je eten op een positieve manier veranderen, bijvoorbeeld een rode wijn bij rood vlees. Thee heeft deze eigenschappen ook. In deze blog gaan wij je precies vertellen waarom je thee goed kan combineren met sommige gerechten.

  Blog | Teapairing
  BLOG

  Alcoholvrije foodpairing

  Een fris glas witte wijn bij je vis, een mooie volle rode wijn bij een stuk biefstuk of een lekkere zoete port bij je dessert. Verschillende wijnen combineren met verschillend soort eten kan de wijn beter uit laten komen en je gerecht nog meer smaak geven. Heerlijk!

  Maar wat als je geen alcohol wil drinken, omdat juist jij nog naar huis moet rijden, je zwanger bent of je gewoon geen alcohol wil drinken? Minder alcohol drinken, of zelfs stoppen, is een trend van de laatste jaren. Deze trend gaat samen met het feit dat steeds meer mensen bekend zijn met de gevolgen van ongezonde voeding. Hé, en wij stimuleren dat maar al te graag, want een gezond mens kan zoveel gelukkiger zijn!

  Maar geen wijn meer willen drinken wil niet zeggen dat jij tijdens een diner altijd maar aan de water of cola moet. Het kan je misschien gek in de oren klinken, maar thee tijdens het diner is niet eens zo’n vreemd idee. Ook thee is mooi te combineren met verschillende gerechten. Wij noemen dat teapairing; foodpairing, maar dan met thee. En nou niet zo snel afhaken omdat een warme drank bij het diner je niet lekker lijkt! Thee van goede kwaliteit is ook heel lekker als je het af laat koelen.

  Thee versterkt de smaken van je gerechten

  Net als bij wijn kan thee veel (zelfs nog beter dan wijn) verschillende smaken afgeven, die de smaken van het gerecht kunnen versterken. Iets wat een colaatje echt niet vaak gaat lukken. Daarbij is het voordeel van thee dat je heel veel keuze hebt. Elk gerecht kan met meerdere soorten thee gecombineerd worden. Net als met wijn is ook thee afhankelijk van een oogstjaar en –manier. Dus de keuze in thee is reuze. Ga je voor een pure thee of geniet je van een lekkere blend?

  Hoe werkt foodparing

  Foodpairing is dus eten combineren met drinken of ander eten, met als doel de smaken van het eten en drinken beide te versterken. Er zijn smaken die juist heel goed bij elkaar passen en elkaar kunnen versterken en soms zal je zelfs zien dat smaken die in eerste instantie helemaal niet bij elkaar lijken te passen juist een hele goede combinatie kunnen zijn. Sommige mensen denken dat het zich vooral richt op vis- en vleesgerechten, maar de mogelijkheden zijn eindeloos! Van veggie gerechten tot brood en zelfs bij je ontbijt! Als je je bewust bezig gaat houden met foodpairing, zal je merken dat je je smaakpalet kan uitbreiden en eten en drinken nog lekkerder gaat vinden. Laat het water maar vast koken, want we gaan je vertellen welke thee jij het best kan combineren met welk gerecht.

  Teapairing

  Bij teapairing ontleed je de smaken van het eten en van de thee en die breng je vervolgens met elkaar in balans op het vlak van smaak en mondgevoel. Sommige theeën zullen een mooie samenstelling zijn met het gerecht en het versterken. Andere theeën zullen juist heel erg in contrast zijn met het eten en geven daardoor een mooie smaaksensatie.

  Het voordeel van thee is dat er veel verschillende theesoorten, en dus smaken, zijn, dat je eindeloos kan experimenteren, zelfs nog meer dan bij wijn. Net als bij wijn zal je eigen voorkeur leidend zijn in het kiezen van gerechten en welke soorten thee je erbij schenkt. Welke smaken lekker bij elkaar zijn is uiteindelijk ook nog een persoonlijke voorkeur, maar er zijn zeker wel bepaalde smaken en theesoorten die heel goed bij elkaar passen.

  Wij zullen een aantal richtlijnen voor je opstellen, zodat jij straks lekker zelf kan gaan experimenteren. Belangrijk om te onthouden is dat je thee echt niet altijd warm hoeft te drinken. Bij sommige gerechten is het lekker om je thee lauw te drinken of soms zelfs juist helemaal koud met ijsklontjes, als een ijsthee.

  Thee in een wijnglas

  Om het moment net zo speciaal en luxe te maken als met wijn kan je ervoor kiezen om de thee in een wijnglas te schenken. Dit ziet er niet alleen heel mooi uit, maar het heeft ook een functie. Wijnglazen zijn namelijk zo ontworpen dat er een bolling in het glas zit. Door deze bolling kan je de drank in het glas goed walsen. We walsen wijn om er meer zuurstof bij te laten komen, en wanneer de wijn in aanraking komt met zuurstof, zal het veel meer smaak afgeven. Dit werkt precies hetzelfde bij thee. Door de thee te walsen voordat je het drinkt, zullen de aroma’s beter tot hun recht komen. Pas wel op dat als je thee in een wijnglas schenkt, dat het niet meer al te heet is, dan heb je namelijk kans dat de glazen knappen. Dus laat de thee even afkoelen in een kan en schenk de thee in de glazen als het ongeveer 60 °C is. Het is heel leuk om te ervaren dat het glas of het kopje waaruit je de thee drink invloed kan hebben.

  Ben je nu razend benieuwd welke thee je nou het best kan matchen met je verschillende gerechten. Klik hier om te lezen welke thee er bij jouw favo ontbijt past, hier lees je alles over thee tijdens het dineren, plus het dessert, en klik hier om alles te weten te komen over teapairing met kaas. Lees snel door en zet straks de meest bijzondere combinaties op tafel.

   

   

  Recent articles

  The latest news from our blog

  • Virgin Pornstar Marteani met groene thee

   Virgin Pornstar Marteani met groene thee

  • De werking van Detox thee

   De werking van Detox thee

  • Wat is chai thee?

   Wat is chai thee?

  • De bijwerkingen die je kan ervaren van kurkuma thee

   De bijwerkingen die je kan ervaren van kurkuma thee

  • Afvallen met kurkumathee

   Afvallen met kurkumathee

  • Is kurkumathee gezond?

   Is kurkumathee gezond?

  • De Belgische theecultuur

   De Belgische theecultuur

  • Home made gezonde iced tea maken

   Home made gezonde iced tea maken

  • De Duitse theecultuur

   De Duitse theecultuur

  • Teapairing met chocolade

   Teapairing met chocolade

  Login

  Forgot your password?

  • All your orders and returns in one place
  • The ordering process is even faster
  • Your shopping cart stored, always and everywhere
  Tastea 4.9 / 5 - 1332 Reviews
  By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »