Privé: Bescherm je hart met een gezonde levensstijl

  • Geschrieben am
Privé: Bescherm je hart met een gezonde levensstijl

Een van de effectiefste manieren waarop je je hart kunt beschermen, is door gezond te...

Een van de effectiefste manieren waarop je je hart kunt beschermen, is door gezond te leven.
Door gezonde voeding en genoeg lichaamsbeweging, kun je jezelf op gewicht houden, je bloeddruk op peil houden, je cholesterol verlagen en je kans op hart- en vaatziekten verkleinen. 
Lichaamsbeweging en het eten van gezonde voedingsproducten is het effectiefst als je het als een levensstijl beschouwt, in plaats van als een dieet. So… Taste the goodlife.

 

 

Bescherm je hart en aders door vetarm te eten

Het eten van voedingsmiddelen met een hoog vet percentage, verhoogt je risico op obesitas, verstopte aderen, een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, hartaanvallen en beroertes. Probeer niet meer dan drie porties vet per dag te eten.

  • Verzadigde vetten zijn vaste vetten, zoals boter en gehydrogeniseerde plantaardige oliën. Houd het, met verzadigde vetten, bij 14 gram per dag of minder.
  • Transvetten verhogen je cholesterol ook. Probeer daarom niet meer dan twee gram transvetten per dag te eten. Als er op het etiket van een voedingsmiddel staat dat er vetten inzitten die “gedeeltelijk gehydrogeniseerd” zijn, dan kunnen het transvetten zijn.
  • Onverzadigde vetten, worden verondersteld gezonder te zijn dan verzadigde vetten en transvetten. Je komt ze tegen in oliën, avocado’s, noten en zaden.

 

Eet verschillende soorten fruit en groenten

Eet iedere dag wat fruit en s’avonds een goede portie groenten. Het liefst vers en zonder roomsauzen.

 

Houd je gewicht op pijl door volkoren granen te eten

Volkoren granen bevatten meer voedingsstoffen, waardoor je er sneller een vol gevoel van krijgt dan van witbrood. Dit zal je helpen met het binnen de perken houden van de grootte van je porties.

 

Verminder jouw risico op een hoge bloeddruk door voeding te eten dat weinig zout bevat

Een hoge bloeddruk, vergroot je kansen op hart- en vaatziekten. Je kunt je bloeddruk verlagen, en daarmee ook jouw kans op hart- en vaatziekten, door minder zout te eten. Probeer niet meer dan 2.300 mg zout te eten per dag.

 

Detoxen (ontgiften)

De detox kuur ondersteunt enkel de natuurlijke werking van de organen. Met een detox thee drijf je giftige stoffen af. Hierdoor kan er gewichtsverlies ontstaan, kun je afkomen van dat vervelende opgeblazen gevoel en nog vele andere werkingen ervaren. Een detox kuur doen, kan dus positief werking op jouw lichaam (organen) hebben.

 

Beperk de hoeveelheid zoetigheid die je eet en drinkt

Suiker heeft een hoog caloriegehalte, maar bevat weinig voedingsstoffen en vezels. Dit betekent dat het makkelijk is om teveel te eten van voedingsmiddelen met toegevoegde suikers. Omdat obesitas je kansen op hartproblemen vergroot, zou je de hoeveelheid die je eet zo klein mogelijk moeten houden. Dit geldt ook voor het drinken van frisdranken of sappen die veel suikers bevatten, ook dit is erg slecht voor je hart, neem daarom bijvoorbeeld een natuurlijke thee of water waar dus geen suikers aan toegevoegd zijn.

 

 

 

 

Wat doe jij om je hart zo gezond mogelijk te houden?