• Natuurlijke theeblends
 • Gratis versand ab € 80,00
 • Vandaag besteld voor 22:00 morgen in huis

4.91232 Reviews

VANDAAG BESTELD VOOR 22:00 UUR, MORGEN IN HUIS GRATIS VERZENDING VANAF €80,00 | TASTEA PRIVACY POLICY

  Vorschläge

  Het leven is een feestje, maar je moet zelf de drankjes inschenken

  Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen (en de drankjes inschenken)! En ook al zijn we misschien een beetje klaar met dat thuiswerken, die slingers hangen we zeker op! Met deze 5 tips maak je deze herfst van thuiswerken een feestje.

  Het leven is een feestje, maar je moet zelf de drankjes inschenken
  Tastea Blog - Willkommen in der Tastea Welt

  Na de gedeeltelijke lockdown in het voorjaar gaven we onszelf allemaal een schouderklopje: wat hadden we goed thuisgewerkt met z’n allen, de kinderen zelf geschoold, de boodschappen thuis laten bezorgen en alle ballen succesvol in de lucht gehouden terwijl om ons heen de wereld in brand stond. Daarvoor werden we beloond met een fijne, zorgeloze zomer: het Coronavirus leek even mijlenver, we organiseerden (stiekem) weer barbecues met vrienden en familie en we leken samen op weg naar een nieuw normaal dat een hoop op het oude zou gaan lijken.

  Nu we afstevenen op een volledige lockdown lijkt niets minder waar. Langzaamaan keren we allemaal terug naar ons thuiskantoor, maar de glans is er een beetje van af en van de drive die we in het voorjaar voelden om het virus er samen onder te krijgen lijkt steeds minder over te zijn. We zien de feestdagen voor onze ogen in het water vallen en met het treurige weer buiten lijkt er weinig om naar uit te kijken. Maar! Let's turn it around, want met die mentaliteit komen we nergens, behalve dieper in de put. Daarom pleiten we bij tastea niet voor de ‘ja, maar’ maar de ‘ja, en’ mentaliteit. Diamanten ontstaan immers niet zonder druk en het leven is alleen een feestje als je zelf de slingers ophangt (en de drankjes inschenkt). Daarom van ons: 5 tips om van thuiswerken deze herfst geen sleur, maar een feestje te maken.

  1. Doe iets aan je thuiskantoor.
   In het voorjaar gingen we al massaal naar de bouwmarkt om de achterstallige klusjes in huis aan te pakken. Nu is het tijd voor je thuiswerkplek! Geef die saaie witte muur die je in je Zoom-meeting steeds achter je ziet een kek kleurtje, gooi de spullen die je er in de zomer had opgeslagen de deur uit en creëer je eigen oase van rust, focus en creativiteit.

  2. Vergeet niet voor jezelf te zorgen.
   Nu het buiten slechter weer is, loop je het risico dat je vergeet pauzes te nemen. Wapen je tegen de kou en wikkel je in de dikste winterjas terwijl je buiten even je hoofd leeg laat waaien. Laat een fikse regenbui je niet tegenhouden en haal af en toe een frisse neus; niets is beter voor de productiviteit dan verandering van omgeving en wat schone lucht.

  3. Bewaak je werk-privébalans.
   Eén van de grootste nadelen van thuiswerken is dat werk en privé zich ineens op één en dezelfde plek afspelen. Daarmee loop je het risico dat je die twee moeilijker van elkaar kunt scheiden en dat je ook buiten kantoortijden nog even achter je laptop duikt. Doe dat niet! Te lang doorwerken is slecht voor je nachtrust en ook je huisgenoten/gezinsleden hebben recht op quality time met de gezellige, uitgeruste versie van jou.

  4. Word de lunch-meester.
   Niks geen bammetjes met pindakaas voor jou die je achter je bureau naar binnen schuift. Nu horecagelegenheden dicht zijn is het thuisbezorg-aanbod enorm vergroot, dus pak ook voor de lunch lekker uit! Is je budget daar niet helemaal op ingespeeld? Word dan zelf een lunch-chef en flans een lekkere salade of onwaarschijnlijke tosti (kaas, ananas en sambal... Anyone?) in elkaar. Vergeet daarbij ook je vochtbalans niet! Geniet bijvoorbeeld van een lekkere kop van onze Hocus Pocus Focus-thee om die after-lunch dip tegen te gaan en de power er ook de tweede helft van je dag in te houden. 

  5. Vier de kleine dingen.
   Plan op vrijdagmiddag een Zoom-meeting met je collega’s in en praat onder het genot van een hapje en een drankje even niet over werk. Of bedenk een thuiswerkchallenge waar je collega’s aan deel kunnen nemen (wie heeft de leukste verkleedoutfit voor het ochtendoverleg, wie kan het langste planken of wie heeft er eind van de maand de meeste stappen gezet?). Denk out-of-the-box en verzin voor iedere dag een kleine, gekke activiteit om de sleur te doorbreken!

  Misschien hebben we het gevoel dat we niet zoveel te vieren hebben de komende maanden, maar tegen dat gevoel kunnen we ons gewoon verzetten door zélf te bedenken wat er te vieren valt. Heb je vandaag je teen niet gestoten aan die deurpost waar je elke keer tegenaan loopt? Feestje! Heeft de hond van de buren eens niet op de stoep gepoept? Haal de slingers uit de kast! Als we er samen de schouders onder zetten, komen we er wel. Thuiswerkend en al. Laat die regen maar tegen de ramen beuken, we are ready! 

  Neueste Artikel

  Die neuesten Nachrichten aus unserem Blog

  • Wasmiddel snuiven of verkleden als madonna: dit zijn de 15 meest bizarre guilty pleasures

   Wasmiddel snuiven of verkleden als madonna: dit zijn de 15 meest bizarre guilty pleasures

  • Het leven is een feestje, maar je moet zelf de drankjes inschenken

   Het leven is een feestje, maar je moet zelf de drankjes inschenken

  • Wij zetten veganisme in het zonnetje (met een winactie) en dit is waarom!

   Wij zetten veganisme in het zonnetje (met een winactie) en dit is waarom!

  • Wetenschappelijk bewezen: Kickstart om af te vallen!

   Wetenschappelijk bewezen: Kickstart om af te vallen!

  • Wetenschappelijk bewezen thee: Hallo, maatje minder!

   Wetenschappelijk bewezen thee: Hallo, maatje minder!

  • Sei die gute Seele in der Küche

   Sei die gute Seele in der Küche

  • Bewusste Ernährung laut alter ayurvedischen Tradition

   Bewusste Ernährung laut alter ayurvedischen Tradition

  • Habe dich selbst wieder lieb: 5 Tipps

   Habe dich selbst wieder lieb: 5 Tipps

  • 11 Ideen für leere Tastea Packungen

   11 Ideen für leere Tastea Packungen

  • Entspannen in 30 Minuten

   Entspannen in 30 Minuten

  anmelden

  Passwort vergessen?

  • Alle Ihre Bestellungen und Rücksendungen an einem Ort
  • Der Bestellvorgang ist noch schneller
  • Ihr Einkaufswagen wird immer und überall gespeichert
  Tastea 4.9 / 5 - 1232 Bewertungen
  Durch die Nutzung unserer Webseite stimmen Sie dem Gebrauch von Cookies zur Verbesserung dieser Seite zu. Diese Nachricht AusblendenFür weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »